„Gėlių valdovais“ dažnai vadinama kūrėjų komanda renginio svečius pasitiks maždaug dviejų metrų pločio ir trijų metrų aukščio fotosiena, sukurta iš augalų. Joje bus atkartoti tie patys spalvų ir geometrinių formų motyvai, kuriuos J. Statkevičius pasirinko šiųmečiam savųjų darbų pristatymui.

Įspūdingiausia tai, kad kuriant fotosieną bus audžiamas audinys iš gėlių ir žalumos.

„Kurdami darbą vadovausimės tekstilės technika, tuo pagerbdami senąjį lietuvišką amatą ir J. Statkevičių, kaip itin talentingą kūrėją“, - sakė „Ant ribos“ floristas Antanas Mažonas.

Ant podiumo tą vakarą gyvais augalais „sruvens“ fontanas, o taką, kuriuo keliaus modeliai ir pats autorius, pabaigoje renginio padengs spalvotų gvazdikų kilimas. Pastarosios gėlės bus ryškiaspalvės ir primenančios Afrikos šalį Maroką, įkvėpusią J. Statkevičių naujausiems darbams.

„Savo darbus kursime iš tūkstančio skirtingų rūšių augalų... Tai turbūt savotiškas rekordas“, - su šypsena sako antrus metus iš eilės floristikos sprendimus J. Statkevičiaus renginyje pristatantis A. Mažonas.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)