Ingredientai

Česnakai 10 skiltelės
Druska 2 šaukštai
Cukrus 1 stiklinė
Actas 9 proc. 1 stiklinė
Juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga

Kopūstus sutarkuokite specialia trintuve. Morkas ir burokėlius sutarkuokite burokine trintuve.

3 litrų stiklainius švariai išplaukite ir sterilizuokite. Dėkite sluoksniais daržoves: kopūstus, burokėlius, morkas, į kiekvieną stiklainį dėkite po česnako skiltelę.

Išvirkite marinatą. Į vandenį primiausiai dėkite prieskonius, o kai vanduo užkais, suberkite cukrų ir druską, supilkite aliejų. Kai vanduo užvirs, pakaitinkite dar 5 minutes ir supilkite actą. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek pravėsti. Kai marinatas atauš iki maždaug 80 laipsnių, užpilkite ant paruoštų kopūstų. Marinato turi būti bent 5 cm virš kopūtų.

Kamabario temperatūroje kopūstus palikite porai dienų, kad įrūgtų, paskui laikykite rūsyje arba šaldytuve.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai