Čia pateiksime keletą idėjų, apie kurias galbūt nepagalvojote, tačiau jos galėtų suteikti naujumo ir šviežumo jūsų namams. Taigi štai ką 2015 metams siūlo namų interjero specialistai:

Vyrauja mėlyni atspalviai

„Elle Decor“ tvirtina, kad šio sezono spalvos – mėlynos ir žalių alyvuogių. Tačiau tai nėra prislopinta jūros mėlynė, kuri karaliavo 2014 metais. Straipsnyje „The 2015 Colour Trends You Need to Know Now“ ši spalva apibūdinama kaip „graikiška mėlyna“.

Alessandra Branca iš „Branca Interiors“ nusako, kas bus madinga: „Žalumos, slyvų, žydrai mėlynos, smėlio ir baltos spalvų deriniai, raštų ir tekstūrų kombinacijos, kokias galime išvysti Renesanso tapyboje“.
„Matau daug gilios ir sodrios mėlynos su blizgesiu, dažnai derinamos su balta – stebėtinai šiuolaikiškas klasikos posūkis“, – savo požiūrį dėsto Sussane Salk iš interjero dizaino žurnalo „Elle Decor“.

Namai: kur klasika susitinka su retro

Kalbant apie 2015 metų namų dizaino tendencijas, svarbiausia yra iš naujo atrasti klasikinę prabangą ir universalų funkcionalumą. Kitaip tariant, sena susitinka su nauja, šiuolaikiškos tekstūros – su antikvariniais akcentais.
Šiuolaikinės interjero tendencijos remiasi klasikine prabanga, ramybe, kūrybingu pakartotiniu panaudojimu ir universalumu baldų dizaine ir interjero dekoravime. Klasika, retro ir šiuolaikinės dizaino idėjos, tradicinės ir naujos medžiagos, šviežios spalvos, egzotiški motyvai ir stebinantys tekstūrų deriniai.

Gamta: išvirkščiai

Viena svarbi tendencija, dėl kurios sutaria visi interjero ekspertai, idėja įsileisti į namus gamtą. Kitaip tariant, kuo daugiau natūralių elementų, tuo geriau. Tai buvo prognozuojama ir 2014 metams, tačiau ateinančiais metais ši tendencija bus dar labiau „ant bangos“.
Faktiškai šių metų mugėje „Stockholm Furniture Light Fair“, kuri vyksta vasario mėnesį, viskas sukosi apie vienintelį žodį – gamta. Savo straipsnyje „The Interior Trends 2014/2015“ mugės atstovai rašo: „Šiame stiliuje dominuos natūralios medžiagos, tokios kaip akmuo, medis ir stiklas.
Natūralūs elementai atspindi šiuolaikinį dizaino ir formos jausmą, jų galima aptikti balduose ir apskritai apdailoje. Jaudinantis medžio, metalo ir odos derinys... Pynimai iš augalų pluošto balduose... Natūralios spalvos... Tamsūs rudos spalvos atspalviai, deriniai su granitu, užuominos į lapų žalumą“.

Įkvėpimas arba kur kabinate kepurę

Ar pasisėmėte įkvėpimo? Ar pasirengę perdaryti koridorių ar naujai sutvarkyti savo svetainę, pasitelkę natūralius elementus? Kur bebūtumėte, pagalvokite apie „naujus“ namus. Bet kokiu būdu paverskite savo namus palaiminga vieta, nes nėra teisingesnio pasakymo už šį: „Nesvarbu, kur pakabini kepurę, namai yra ten, kur širdis“.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)