Ž.Ilgauskas, būdamas pajėgiu aukštaūgiu krepšininku, nežaidė už Lietuvos rinktinę Europos bei pasaulio čempionatuose. Buvo išbėgęs ant parketo keletoje nesvarbių rungtynių, bet… Ai, ignoruokime tuos nevertingus faktus! Vėlgi… Nusprendė rinktinėje nežaisti po konflikto su V. Garastu, kuris šį apkaltino simuliuojant traumą prieš tai neišsiaiškinęs, kad trauma iš tikrųjų buvo, ir buvo rimtesnė, nei kas galvojo. Bet… Ai! Ž. Ilgauskui negalima turėt žmogiškų principų, tik mums galima, kas neaišku?!

Net tuomet, kai tas konfliktas, ko gero, ir pačiam Ž. Ilgauskui buvo išėjęs iš galvos, nežaidė, nes jį kankino kitos traumos, dėl kurių praleisdavo didžiulę klubinio sezono dalį… Bet, eilinį kartą, ai! Koks skirtumas! R. Javtokas pasaulio čempionate Turkijoje žaidė į koją prisipumpavęs nuskausminamųjų, kodėl Ž. Ilgauskas to negalėjo padaryt?! A?!

Nuspręsta: Ž. Ilgauskas nenusipelno būti Lietuvos Respublikos piliečiu dėl to, kad nežaidė (su keliomis nereikšmingomis sąlygomis) Lietuvos krepšinio rinktinėje. Profesionalus krepšininkas privalo žaisti už rinktinę. Na, tiesiog… Kaip kitaip? Čia negali būti kažkokių pasirinkimų! Va, kiti krepšininkai irgi sugalvoja anksčiau baigti karjerą rinktinėje arba paskirti vasarą poilsiui. Bet gi kokius pinigus jie gauna tą krepšinį žaisdami, tegu tik žaidžia dar ir už tėvynę, niekam neįdomūs tie pasiteisinimai!

Darių Songailą, baigusį karjerą rinktinėje prieš porą metų, ir vis dar naudingai žaidžiantį krepšinį klubuose, reikėtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn! Kaip ir R. Šiškauską! Gi kiek dar rungtynių už Lietuvą būtų sužaidęs, jeigu nebūtų taip anksti pasitraukęs. Bet… Nesvarbu. Šiuo metu mes puolam Ž. Ilgauską. Būkim racionalūs.

Yra ir kitų priežasčių, kodėl Ž. Ilgauskas nenusipelno būti Lietuviu. Pavyzdžiui dėl to, kad jis gyvena JAV. Šitaip negalima! Tikri lietuviai emigruoja ir kuria šeimas Airijoje, Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje… Ž. Ilgauskas pasielgė (pavartokime tinkamą žodį) nenormaliai, ir tai yra neatleistina! Be to, ar jūs girdėjote, kad jis suteikė finansinę paramą Kauno krepšinio mokyklos remontui? Ar girdėjote, kad tokią pat paramą skyrė ir Pagynės vaikų namams? Šitaip tikras lietuvis nesielgia!

Lietuvis, klausykitės įdėmiai, dirba, geria, mušasi, nekenčia kaimynų ir kenkia savo tautiečiui. Visoks kitoks elgesys yra griežtai nepriimtinas. O dar tai, kad iš minėtų Pagynės vaikų namų įsivaikino du lietuvių berniukus… Tragedija! Juk išvežė du jaunus žmones iš mūsų šalies ir augins juos su savo užsieniete žmona! Augs jie ten šimtą kartų geresnėse sąlygose ir turės galimybių sėkmingai kurti savo gyvenimus, bet ar tai mums rūpi?! Ne! Išdavikas, ir taškas!

Turėkite omenyje, mano brangieji tautiečiai, kad pasirinkimo jūs neturite. Jūs privalote elgtis taip ir ne kitaip, nes dauguma žino geriau. Ž. Ilgauskas to nesuprato. Priėmęs JAV pilietybę jis vis dar turi šansų vėliau išimties tvarka paprašyti dvigubos pilietybės… Bet ne! Mes jo nenorim! Nuspręsta! Jokių išdavikų!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!