Viduržemio jūros pakrantėje, Čilento regione ir Amalfio pakrantėje, spalio pabaigoje vyko Italijos kaip vestuvių šalies pristatymas. Šią nuostabią pakrantę pristato jau daugiau nei 20 m. vestuvių planavimu užsiimanti vestuvių planuotoja „Sposa Mediterranea“ kartu su lietuve, vestuvių Italijoje planuotoja, Olga Raškauskiene.

Susituokus Italijoje, santuoka galioja ir Lietuvoje

Susirinkusioms planuotojoms ir būsimiems jaunavedžiams buvo numatyta įdomi intensyvi programa. „Toks Italijos kaip vestuvių šalies pristatymas organizuojamas pirmąkart, tačiau džiaugiuosi, kad čia su manimi atvyko net trys poros iš Lietuvos.“

Būsimiems jaunavedžiams Olga Raškauskienė pasiūlė vykti drauge su ja, nes tai gera proga per trumpą laiką susipažinti su didžiąja dalimi paslaugų teikėjų ir nuspręsti, kas galėtų tikti šventei. Be to, tai puiki proga patikrinti, ar Italija – ta šalis, kurioje būsimiems jaunavedžiams gera.

Įsimylėjėliai teigia, jog ypač naudinga, kad į seminarą buvo pakviesti merijos atstovai, su kuriais buvo aptartos įvairios problemos, susijusios su vietos teisiniais reikalavimais, ir detaliai išdėstyta eiga, kaip sutvarkyti dokumentus, kad santuoka galiotų bet kurioje pasaulio šalyje.

Taip pat per seminarą savo paslaugas pristatė to regiono restoranai, viešbučiai, vilos, pilys, tad poros galėjo išsirinkti jiems labiausiai tinkančius paslaugų tiekėjus.

Suvaidintos vestuvės ir vynas Justino Timberlako lankytame vynuogyne

„Per savaitę mes kartu aplankėme tokius Pietų Italijos miestus kaip Argopolį, Miorį, Minorį, Amalfį, Ravelą Skalą, Positaną, apžiūrėjome vestuvėms tinkamas vietas, mėgavomės itališkais vynais ir maistu, plaukiojome Viduržemio jūra naktį, grožėjomės jos grotomis, stebėjome vestuves, lankėmės vynuogynuose, kuriuos aplankė pats Justinas Timberlakas, džiaugiamės citrinmedžių plantacijomis ir šventėme kaštonų šventę su vietiniais italais Skalos miestuke“, – sako vestuvių planuotoja.

Atvykę sužadėtiniai susiplanavo vestuves

Per šią savaitę lietuvaičiai sužadėtiniai tikėjosi susiplanuoti vestuves, kurias čia švęs 2015 ir 2016 m. Olgos Raškauskienės teigimu, planuodami iš anksto sužadėtiniai sutaupo nemažai pinigų, gauna rinktis iš gausybės pasiūlymų, turi laiko svarstymams.

„Na, o jei reikia suplanuoti vestuves greitai, tai galima padaryti ir per du mėnesius“, – šypsosi moteris. Dalyvaudami šioje programoje sužadėtiniai turi puikią galimybę iš arti pamatyti vietas, kur gali tuoktis, susipažinti su vestuvių organizavimo virtuve, žmonėmis, kurie rūpinsis švente, netgi patikrinti savo vestuvių planuotoją.

Vestuves Italijoje galima švęsti už tiek pat, kiek ir Lietuvoje

Jauna kauniečių pora sako, kad jiems Italija labai patiko, nes einant gatve vis randi naujų vietų, kur norėtum fotografuotis arba tuoktis. Paprašyta palyginti planuojamą vestuvių biudžetą Italijoje ir Lietuvoje, vilniečių pora sako, kad jis maždaug toks pat – apie 10–15 tūkst. eurų. Jie vis dar svarsto, kokį fotografą, vaizdo operatorių, vedėją ir DJ rinktis, kur pasisiūti suknelę ir kostiumą, kokius žiedus pirkti ar užsakyti, todėl biudžetas ir svyruoja.

Jauna pora planuoja, kad į jų vestuves Italijoje atvyks apie 20 asmenų iš Lietuvos – tėveliai, broliai, sesės su šeimomis ir artimiausi draugai. Visų svečių prašys susiplanuoti atostogas ir kartu praleisti kelias dienas saulėtame krašte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)