AB „Audimas“ Lietuvoje šiuo metu turi 24 parduotuves, iš jų 10 veikia franšizės pagrindu. Baltarusija bendrovei taip pat jau pažįstama – Lydoje yra įsteigta „Audimo“ gamykla, kurioje darbuojasi apie 100 žmonių. Tačiau jau artimiausiuose planuose – ir firminių parduotuvių tinklas Baltarusijoje, kurį per franšizę valdytų vietos partneriai.

„Plėtra franšizės pagrindu mums pasiteisino. Partneriai vertina „Audimo“ siūlomas sąlygas – kainodarą, atsiskaitymo modelį, suteikiamą rinkodaros palaikymą ir, be abejo, gerą, patikimą prekės ženklą. Tuo metu mums franšizės leidžia augti sparčiau, o tokiose rinkose kaip Baltarusija dar ir sumažinti galimas rizikas“, - sako Nėli Pilkauskienė, AB „Audimas“ mažmeninės prekybos tinklo vadovė.

Galimybes įsigyti jų prekės ženklo franšizę „Audimas“ ir „Capital Realty“ pristatys lapkričio 14 d. Minske vyksiančiame renginyje „Franchise Hub Expo 2014“ greta su keliomis dešimtimis gerai žinomų užsienio bendrovių, tarp jų „Esquires Coffee“, „Stake‘n‘Shake“, „Speed Queen“ ir kt. Lapkričio 12 d. analogiška nemokama paroda vyks ir Vilniuje, kurioje dalyvaus ir vietos partnerių ieškos virš 25 žinomų franšizių atstovai.

NT agentūrų tinklui „Capital Realty“ šiuo metu priklauso jau 10 franšizės pagrindu veikiančių agentūrų įvairiuose Lietuvos miestuose, nors pats franšizės tinklas dar yra tik ankstyvojoje plėtros stadijoje. Įmonė iki šiol neturėjo patirties Baltarusijoje, tačiau plėtroje į kaimyninę šalį mato prasmę:

„Didžiausia tokio verslo modelio plėtros vertė – brokerių tinklo sukūrimas. Tokiu būdu brokeriai gali sėkmingai bendradarbiauti tarpusavyje, lengvai dalytis informacija apie naujus ir turimus objektus bei klientus. Kuo platesnis brokerių tinklas, tuo greitesnis sandoris. O greitas, efektyvus ir kokybiškas sandoris atneša klientui didelę vertę.“, - mano „Capital Realty“ Franšizės plėtros vadovas Povilas Mazuras. Anot jo, kai įmonės veikla – standartizuota, procesai aiškiai valdomi, o įrankiai lengvai adaptuojami – franšize paremta plėtra yra labai patrauklus variantas.

Išgirsti „Audimo“ ir „Capital Realty“ franšizės įsigijimo pasiūlymus bus galima lapkričio 12 d. Vilniuje tarptautinėje parodoje „Franchise Hub Expo 2014“. Dalyvavimas nemokamas.