Spalio 30 d. Šiaulių apskrities policijos viršininkas Rimantas Bobinas gavo Algirdo Varnavičiaus laišką. Jame rašoma:

„2014-10-29 mano uošviai Algirdas ir Aldona Ežerskiai dienos metu nuosavu automobiliu Šiauliuose važiavo namo iš kapinių. Važiuojant Architektų gatve, jiems reikėjo sukti į Gardino gatvę, kad pasiektų namus, tačiau sankryžoje netikėtai užgeso automobilis. Nepavykus jo užvesti, pagyvenę žmonės labai susijaudino. Patraukti automobilį ganėtinai judrioje sankryžoje jiems buvo sudėtinga, o jų automobilis pradėjo trukdyti eismui. Pro šalį važiavo vaikinas, kuris, juos aplenkęs, sustojo šalikelėje ir padėjo jiems patraukti, o paskui ir užvesti automobilį, kad mano uošviai saugiai pasiektų namus. Aldona ir Algirdas pasiteiravo, kas gi šis gerasis žmogus. Pasirodė, jog tai Šiaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Pietinės nuovados tyrėjas Aurelijus Marcinkus. Ačiū jam. Džiugu, kad policijos pareigūnai gali ne tik nubausti, bet ir padėti kelyje.

Senoliai labai džiaugėsi, kad policijos pareigūnas buvo toks malonus ir padėjo jiems tikrai keblioje situacijoje. Apie tai jie papasakojo man ir paprašė, kad padėkočiau, nes jiems sunku susigaudyti šiuolaikinės informacijos labirintuose. Man taip pat malonu, kai apie policijos pareigūnus išgirstu gerų žodžių. Todėl ir nusprendžiau parašyti šį laišką. Ačiū Jums.“

Pats Pietinės policijos nuovados tyrėjas Aurelijus Marcinkus savo poelgio nesureikšmina, tik apgailestauja dėl žmonių abejingumo.

„Kad jūs būtumėte matę tą vaizdą... Senoliai iš paskutiniųjų bando iš sankryžos išstumti automobilį, o prabangių automobilių vairuotojai, užuot jiems padėję, pypina signalais, kad jie greičiau suktųsi... Negaliu aš taip, visada padedu – tiek senam, tiek jaunam“, – sakė jis.