S. Michejevas kelionės į Rygą išvakarėse buvo sulaikytas Helsinkyje, iš kur turėjo skristi į Latviją.

Kaip paaiškėjo, sulaikymo priežastis – Lietuvos prašymas neįleisti Sergejus Michejevas Šengeno erdvės šalis, skelbia portalas rus.DELFI.lv.

S. Michejevas buvo priverstas grįžti į Maskvą. Jis mano, kad jo įtraukimas į „juodąjį sąrašą“ - „mažas kerštas".

„Aš politologas, ne teroristas ir nesiruošiu pažeisti įstatymų. O tie, kurie trukdo žmonėms laisvai pasisakyti, matyt, bijo kitos nuomonės. Bet tokiu atveju, kur jūsų pozicijos stiprumas? Jei jūs įsitikinę savo teisumu – diskutuokite“, - teigė politologas.

Jis pabrėžė, kad neturi jokių pretenzijų Latvijai, o taip pat ir Lietuvos žmonėms ir Lietuvai. Pretenzijos – tik Lietuvos valdininkams.

S. Michejevas Lietuvoje lankėsi 2014 m. kovą.

Vilniuje jis dalyvavo prieštaringai vertinamo renginių ciklo „Format-A3“ diskusijoje.

„Format-A3“ diskusijose paprastai vieši kviestiniai svečiai iš Rusijos, besidalinantys savo požiūriu į aktualius klausimus. Šis požiūris dažnai atspindi aktualią Kremliaus doktriną. O pats renginių ciklas yra Valstybės saugumo departamento (VSD) akiratyje – apie „Format-A3“ VSD pasisakė išplatintoje ataskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (394)