Užrašų knygutėje surandame amžiną atilsį Gintaro Ruplėno, Vytauto Šapranausko, Irenos Matijošaitienės, Janinos Miščiukaitės, Vytauto Kernagio, Donato Banionio ir Algirdo Mykolo Brazausko telefono numerius. Bandome. Prieš pirmą skambutį nemalonu. Nesupranti, kaip prisistatyti pašnekovui ir paaiškinti, ko iš tiesų ieškai.

Surenkame 2008-ųjų vasarį mirusios estrados dainininkės telefono numerį. Ir jau turime pirmą pašnekovą. Girdime vyrišką balsą. Gal numeris atiteko jos sutuoktiniui? Paaiškėja, kad visgi ne. Pašnekovas verslininkas GintarasKupiškio kiek nustebo, kokiu klausimu į jį kreipiamasi.

„Skambučių nebesulaukiu. Nors, atrodo, vieną kartą ir buvo. Kai paminėjote, kad turiu J. Miščiukaitės numerį, prisiminiau, kad kažkas jos ieškojo“, – sakė pašnekovas.

Kiek metų naudoja šį telefono numerį, tiksliai pasakyti negalėjo: „Kokie trys metai, tiksliai nepamenu. Nors įmonei jau šešeri metai, tai numerį turiu apie 4-5 metus. Ėmiau naują numerį ir man leido išsirinkti. Taip ir pasirinkau nežinodamas“.

Bandome dar kartą. Surinkus 2008 metais mirusio maestro Vytauto Kernagio telefono numerį buvo girdimas kvietimo signalas, tačiau telefono ragelio niekas nepakėlė. Taip pat niekas ir neperskambino atgal. Vėliau paaiškėjo, kad Vytauto Kernagio numeris liko šeimoje. Jį dabar naudoja jo anūkas Nojus Kernagis. „Kai skambina nepažįstami numeriai – vaikas nekelia. Todėl ir nepavyko prisiskambinti“, – vėliau naujienų portalui DELFI paaiškino maestro sūnus Vytautas Kernagis.

Pabandžius paskambinti anksčiau verslininkei Irenai Matijošaitienei priklausiusiu numeriu, kitame laido gale girdėti tik šaižus operatorės balsas: „Šiuo metu su vartotoju nėra galimybės susisiekti. Apie jūsų skambutį vartotoją informuosime trumpąja žinute, kai tik jis bus pasiekiamas“. Labai tikimės, kad žinutės visgi nesulauksime. Išjungtas buvo ir pernai balandį iš gyvenimo pasitraukusio Vytauto Šapranausko telefonas.

Surinkus šiemet mirusio aktoriaus Donato Baniono numerį esame informuojami apie negalimą sujungimą ir išklausome pasiūlymo dar kartą patikrinti, ar teisingai surinkome skaitmenis telefono ekrane. Sujungimas negalimas ir su vasaros pradžioje netikėtai Jordanijoje mirusiu televizijos laidų kūrėju Gintaru Ruplėnu.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad veliono prezidento Algirdo Brazausko numeris po jo mirties atiteko Kristinai Brazauskienei. Anot ponios Kristinos, šis numeris jos vyrui priklausė labai daug metų. „Jis telefoną gavo, kai buvo prezidentu. Man atrodo, tai pirmas „Omnitelio“ telefonas. J. Kazickas tada dar buvo akcininku“, – atsiliepusi telefonu paaiškino ponia Kristina. Moteris nusprendė pasilikti šį numerį, nes tai jai kelia malonius prisiminimus: „Man dažnai šitas telefonas skambindavo, todėl paprašiau, kad man jį perleistų.“

Daiva Selickaitė, „Omnitel“ Ryšių su visuomene vadovė:

Klientui mirus, baigiasi ir su juo pasirašytos sutarties galiojimas. Paveldėtojai, priėmę palikimą, kartu su kitomis kliento teisėmis ir pareigomis gali perimti ir numerį. Mūsų duomenimis, tai pasitaiko retai.

Numerių kiekis Lietuvoje yra ribotas, todėl pasibaigus sutarčiai, numeris grįžta operatoriui ir po kurio laiko perduodamas kitam klientui.

Laikotarpis, per kurį operatoriai vieno kliento naudoto numerio negalėtų perduoti kitam klientui, Lietuvoje nėra apibrėžtas. Žiūrint iš teisinės pusės, tokį numerį atiduoti kitam vartotojui galima nedelsiant, tačiau „Omnitel“ nenaudojamą numerį išlaiko pusę metų ir tik tada suteikia kitam klientui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)