Dabar pastebima tendencija, kad žmonės perka ir statosi mažesnius namus. Visame pasaulyje daugėja kukliau nusprendusių gyventi žmonių.
Panagrinėkime kelias pagrindines priežastis, dėl kurių žmonės renkasi mažesnius namus.

Senstantys gyventojai

Dirbantis mokytoju mokykloje Doughas Immelis tikisi anksti išeiti į pensiją, tad įsigijo nedidelį namą, kuriame visgi sugebėjo įrengti kupolo formos lubas ir įdėti vyšnios medienos grindis.

Senstantys žmonės nori išeiti į pensiją, nori gyventi mažesniuose namuose. Prognozuojama, kad iki 2030 m. vien Amerikoje bus 72,1 milijono 65 m. ir vyresnių žmonių. Šie žmonės dėl finansinių priežasčių ar nenorėdami užsikrauti didžiulio namo priežiūros renkasi nedidelius, vieno aukšto namus, kuriuos pigiau išlaikyti ir lengviau tvarkyti.

Taupumas

CNN tyrimas rodo – žmonės suvokia, kad įsigijus didelį namą teks gyventi nuo algos iki algos, kad sumokėtų didžiulę paskolą. Kas nori taip gyventi vien tam, kad išsimokėtų už didelį namą?

2008 m. finansinė krizė daugelį paskatino atsitokėti, rinktis paprastesnį gyvenimo būdą, svajoti kukliau. Daug žmonių neteko namų, daug ėmė suvokti, kad galima gyventi ir mažesniame name, vairuoti kuklesnį automobilį.

Gyvendami mažesniame name tapsite kūrybingesni, išmoksite išnaudoti mažą erdvę, suprasite, kad ir be didžiulių kambarių galima būti laimingiems.

Siekis tausoti aplinką

Jauni žmonės suvokia, kokią įtaką savo gyvenimo būdu žmonės daro aplinkai.

Gyvename visuomenėje, kuri, laimei, vis labiau paiso ekologijos, nori gyventi ekologiškiau, taip pat statosi mažesnius, ekologiškus namus. Įvairiausios ekologiškos technologijos suteikia galimybių statyti energiją tausojančius, mažiau aplinką teršiančius namus.

Siekis tausoti aplinką

Namai mažėja, nes žmonės suvokia, kad prabangą ir stilių galima turėti ir mažesnėje erdvėje.

Dizaineriai irgi reaguoja į mažesnių namų populiarėjimo tendenciją ir demonstruoja, kad tokius namus galima įsirengti prabangiai, praktiškai be specialistų pagalbos.

Akivaizdu, kad žmonės įsigyja mažesnius namus dėl ekologinių, finansinių sumetimų, tausodami sveikatą, energiją ir t. t. , o didžiulių namų bumas praeina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)