Prieš 7 metus įsteigtais apdovanojimais "Bažnyčios kronikos" fondas siekia paskatinti žiniasklaidos darbuotojus prisidėti prie gėrio sklaidos bei Evangelijos vertybių puoselėjimo.

Jūratei Kuodytei apdovanojimas ir padėkos diplomas įteiktas už nuoseklumą su atsidavimu ir kantrybe rengiant katalikų radijo "Mažoji studija" laidas.

Fondas įvertino žurnalistės jautrų dėmesį paprastam, net atokiausiame miestelyje gyvenančiam žmogui, gilinimąsi į pačių įvairiausių bendruomenių, judėjimų, tarnysčių veiklą, už priešinimąsi rutinai, išoriškam blizgesiui, veidmainystei.

"Mažojoje studijoje" dirbanti profesionali pianistė J.Kuodytė taip pat išskirta už kūrybišką Evangelijos vertybių skelbimą, pagarbų ir įtaigų religinių išgyvenimų bei asmeninių liudijimų pristatymą.

Mykolas Drunga apdovanotas už ilgametį žurnalistinį darbą ir dėmesį krikščioniškosioms vertybėms.

Žurnalistas atskleisdavo Bažnyčios vaidmenį šiandienos gyvenime rengdamas Laisvosios Europos radijo laidas "Religija ir kultūra", o pastaruoju metu - skelbdamas platų visuomeninį, kultūrinį bei pasaulėžiūrinį lauką aprėpiančias apžvalgas ir komentarus per Lietuvos radiją bei internetinėje žiniasklaidoje.

Su atida krikščioniško mąstymo patirčiai žurnalistas rašo ir filosofiniuose tekstuose, kuriuose gvildena moralės, bendruomeninės atsakomybės, asmeninės laisvės ribų problemas.

Apdovanotųjų vardu trumpą padėkos žodį taręs M.Drunga sakė, nesijaučiąs vertas tokio apdovanojimo, tačiau pažymėjo, jog tai - puikus akstinas bei įpareigojimas ir toliau darbuotis vadovaujantis krikščioniškomis vertybėmis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją