Šią savaitę oficialiai pradedamą 74 mln. litų kainuosiantį antrąjį Šiaurinio išvažiavimo iš miesto statybos darbų etapą užbaigti planuojama per maždaug 2,5 metų.

Pasak Klaipėdos miesto mero Rimanto Taraškevičiaus, uostamiesčiui tai vienas svarbiausių pastarojo dešimtmečio investicinių projektų. Įgyvendinus jį, bus išspręsta nemažai miesto transporto problemų, šiuo maršrutu bus nukreiptas sunkiasvoris transportas iš šiaurinės uosto dalies.

Pasak projektą koordinuojančio Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojo Skirmanto Buivydo, antrajame etape bus nutiesta maždaug 4 kilometrai kelio. Rekonstrukcija palies ne tik Kretingos, bet ir Liepų gatvę. Sutvarkyti žadama ir tiltą per Danę bei du viadukus: Liepų gatvėje bei šalia Geležinkelio stoties.

Didžioji dalis rekonstrukcijai reikalingų lėšų bus gauta iš ES struktūrinių fondų, 35 proc. finansuos Lietuvos vyriausybė. Klaipėdai reikės padengti apie 20 proc. projekto vertės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją