Vis dėlto įprasta kasdienė rutina paslepia pirmuosius galimo gedimo požymius – dažnai jie tampa įprasti vairuojant, todėl vairuotojas negali arba tiesiog nenori laiku pastebėti problemos. Juk būna ir taip, kad galvojama „kažkas pabarškėjo, tikėkimės praeis“.

Štai keli požymiai, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį – gali būti, kad taip jūsų automobilio variklis praneša apie gedimą, tad neignoruokite jų ir taip galbūt išvengsite didesnių problemų ateityje.

Padidėjusios degalų sąnaudos. Stebėti degalų sąnaudų pokytį – vienas dažniausių vairuotojų užsiėmimų. Tą nulemia nemažos degalų kainos ir tai, kad į degalines tenka nuolat užsukti. Tad tai yra vienas lengviausių būdų diagnozuoti variklio problemos egzistavimą. Negalite nekreipti dėmesio, jeigu anksčiau 8 litrus 100 km kelio sudegindavęs jūsų automobilis dabar pradėjo „valgyti“ po 10 litrų – tokiu atveju nedelsiant kreipkitės į meistrus.

Tarškesys. Tai yra dažnas vairuotojų ignoruojamas požymis. Vis dėlto jeigu išgirsite keistus garsus iš po variklio dangčio, būkite tikri, kad kažkas streikuoja. Priežasčių gali būti įvairių, tačiau uždelsus tie garsai gali virsti didelėmis išlaidomis remontui.

Prastas užvedimas. Spustelėjus šaltukui dauguma vairuotojų greitai pajus, kad automobilio variklis užvedamas sunkiau, o kai kuriems gali ir visai nepasisekti jo užvesti. Jeigu jaučiate, kad starteris sukasi silpniau, vadinasi, artinasi nemalonumai: gali tekti keisti tik akumuliatorių, tačiau taip pat tikėtinos ir rimtesnės kitų komponentų – degalų pompos, žvakių ir kt. – problemos.

Variklio gesimas. Jeigu variklis pradėjo be rimtos priežasties gesti, akivaizdu, kad reikia ieškoti problemos, tad kreipkitės į meistrus nedelsiant.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)