18 taškų nugalėtojams pelnė Kęstutis Marcišauskas, 10 - Justinas Vasiliauskas, po 5 - Domantas Tautkus ir Tomas Zibolis.

Svečių gretose sėkmingiausiai žaidė Gyorgy's Komuvesas (9 tšk.), Juanas Carlosas Berbesi, Davidas Darquier'as, Danielius Pluharas ir Attila Jamboras (po 5 taškus).

Pirmosiose rungtynėse Lietuvos regbininkai išvykoje 34:15 nugalėjo Andoros ekipą. Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais jau tik kitų metų balandžio 25 dieną namuose su kaimynais latviais.

Po rungtynių Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Ntando Manyosha pripažino, kad beveik vien iš Lietuvoje žaidžiančių regbininkų sudarytai komandai dar trūksta patirties.

„Gerai žaidėme pirmajame kėlinyje, bet nesugebėjome tokio žaidimo išlaikyti visas 80 minučių dėl padarytų klaidų. Sužaidžiame gerai 5-10 minučių ir tada užmiegame kitas 10-15. Kai kurie žaidėjai dar tik mokosi ir tarptautinės varžybos jiems yra nauja patirtis. Esu patenkintas, kad ciklą pradėjome dvejomis pergalėmis. Dabar darysime pertrauką ir laiką skirsime treniruotėms. Reikėtų į komandą pritraukti daugiau užsienyje žaidžiančių sportininkų“, – pasakojo N. Manyosha.

Žaidėjų komentarai:

Rinktinės veteranas Mindaugas Misevičius: „Trenerio planas buvo sudaryti rinktinę iš vietinių žaidėjų, todėl šiandien žaidė daug tarptautinių varžybų patirties neturinčių žaidėjų. Antrasis kėlinys nesusiklostė dėl patirties stokos. Po pirmojo kėlinio treneris sakė, kad žaidžiame 60 proc. savo galimybių. Vengrai didelio įspūdžio nepaliko, galėjome laimėti didesniu skirtumu“.

Justinas Vasiliauskas: „Rungtynes vertinu dvejopai. Laimėjome, bet darėme daug klaidų ir praleidome daug žeminimų. Trenerio nurodymų neįvykdėme. Pergalei mus įkvėpė žiūrovų palaikymas, noras kilti aukščiau. Jaučiame, kad esame ne savo lygyje. Turime žaisti mažiausiai viena pakopa aukščiau“.

Žygimantas Radžius: „Padarėme labai daug klaidų, šiek tiek nedirbome taip, kaip norėjo treneriai, bet nugalėtoja yra neteisiami. Ačiū žiūrovams, kurių per tokį šaltį susirinko nemažai. Vengrų tokio pajėgumo nesitikėjau, nes jie atėjo iš žemesnio diviziono ir reitinge yra gerokai žemiau“.

2B diviziono turnyro lentelė:

1.Lietuva220072:44(2)10
2.Vengrija100129:38(1)1
3.Andora100115:34(0)0
4.Kipras00000:0(0)0
4.Latvija00000:0(0)0

Už pergalę buvo skiriami 4 taškai, už lygiąsias - 2, už pralaimėjimą - 0. Papildomi taškai skiriami už 4 prispaudimus varžovų įskaitiniame plote per rungtynes ir pralaimėjimą ne didesniu nei 7 taškų skirtumu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)