"Mes negavome oficialaus atsakymo į mūsų iniciatyvą dėl gimnastikos laidų transliavimo. Buvome tik viešai išjuoktos žiniasklaidoje", - pastebėjo B.Vėsaitė.

Parlamentarė sakė daug bendravusi su rajonų moterimis, su nevyriausybinėmis organizacijomis ir tam moterys pritaria. "Vilnietės galės ateiti ir į kiniškos gimnastikos pratybas, o ką daryti, pavyzdžiui, joniškietėms? Manau, kad reikia grįžti prie šito klausimo", - sakė parlamentarė.

Jos nuomone, nacionalinis transliuotojas turi imtis sveikatinimo programų.

B. Vėsaitė pridūrė, kad Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė turi problemų ir su sveikatos valandėlėmis per nacionalinį transliuotoją. "Mes pažersime visą aibę klausimų", - sakė B. Vėsaitė, komentuodama planuojamą susitikimą.

ELTA anksčiau skelbė, kad visuomeninio transliuotojo vadovas K. Petrauskis skeptiškai įvertino parlamentarių siūlymą Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai atnaujinti gimnastikos laidų transliavimą ir taip paskatinti žmones daugiau sportuoti.

K. Petrauskis tokią iniciatyvą buvo įvertinęs kaip nostalgiją sovietmečiui ir suabejojęs, ar ji pasiektų norimą tikslą ir priverstų gyventojus imti masiškai sportuoti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją