Savo asmenine istorija Vilniuje vykstančioje lyderystės konferencijoje „Forum One“ pasidalijęs bendrovės „AAA Law“ vyriausiasis partneris M. Jakulis Jasonas neslėpė, kad teisininko profesija jam atnešė finansinę laisvę, tačiau negalėjo padovanoti asmeninės laimės.

Lietuvių šeimoje JAV užaugęs M. Jakulis Jasonas nuo pat vaikystės augo lietuvių kalbos apsuptyje. Tėvai norėjo, kad jaunuolis taptų gydytoju, tačiau šiam nelabai patiko biologija, todėl jis baigė chemiją. Besimokydamas magistrantūroje Amerikos lietuvis sutiko savo būsimą pirmąją žmoną. Jos tėtis buvo inžinierius, kuris dirbo su valstybiniais užsakymais, tačiau jiems pasibaigus, vyras liko be darbo.

„Pamatęs, kad ir aš neturiu konkrečios profesijos, patarė įgyti pinigus nešančią profesiją, tapti gydytoju ar teisininku. Tuo metu nelabai žinojau, kas yra teisė, tačiau mane sudomino, įstojau, baigiau. Išvykau į Niujorką“, - prisiminė Amerikos lietuvis.

Niujorke M. Jakulis Jasonas dirbo su intelektinės nuosavybės teise. Tarp jo klientų buvo tokios įžymybės kaip dainininkas Bruce Springsteen, aktore Priscilla Preley, tenisininkė Gabriela Sabatini.

„Man sekėsi darbe, bet nesisekė asmeniniame gyvenimo. Vyko skyrybos. Abu su žmona, kuri taip pat buvo teisininkė, didžiąją dalį laiko praleidome siekdami karjeros. Nors buvome finansiškai sėkmingi, nesisekė asmeniniame gyvenime“, - pripažino Amerikos lietuvis.

M. Jakulis Jasonas prisiminė, kad kaip tik tuo metu, kai jo šeimą ištiko krizė, Lietuvoje prasidėjo nepriklausomybės atkūrimo judėjimas. 1989 m. jį aplankė giminės iš Lietuvos, kurie parodė vaizdo įrašą su rankomis susikibusiais lietuviais, latviais ir estais Baltijos kelyje.

„Tai man padarė įspūdį“, - teigė jis. Amerikos lietuvis prisijungė prie JAV judėjimo, palaikančio Baltijos šalių nepriklausomybę.

1991 m. vasarą jis pirmą kartą apsilankė Lietuvoje. Vyras buvo sužavėtas šalies grožio ir gyventojų noro atkurti valstybę.

Dar kartą į tėvų gimtinę jis grįžo po pusmečio.

„Dujų nebuvo, Lietuva tuo metu kentėjo tai, ką dabar išgyvena Ukraina. Kai kurie mano giminaičiai prašė pagalbos gauti vizas, nes norėjo išvykti į JAV. Tada aš apsisprendžiau, kad noriu padėti Lietuvai“, - tęsė teisininkas.

Taigi, asmeninė krizė šeimyniniame gyvenime ir visos Lietuvos krizė visiškai pakeitė M. Jakulio Jasono gyvenimą.

Su partneriais įkūręs verslo ir intelektinės nuosavybės teisininkų įmonę „AAA Law“ Amerikos lietuvis pradėjo investuoti į nekilnojamąjį turtą Lietuvoje. 1995 m. M. Jakulis Jasonas atidarė vieną pirmųjų privačių svečių namų Lietuvoje - „Mona Liza“. Vėliau kompanija įsigijo „Radisson Blu“ viešbutį Vilniuje, o visai neseniai investavę daugiau nei 40 mln. eurų kompanija sostinėje atidarė „Kempinski“ viešbutį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)