Efektyviai užmegzta pažintis ir bendravimo palaikymas po susipažinimo verslininkui gali atverti daug naujų galimybių. Tačiau ne visi žmonės jaukiai jaučiasi renginiuose, skirtuose ieškoti naudingų ir naujų pažinčių.

„Forum One“ konferencijos pranešėjas Ch. Barratas atkreipia dėmesį, kad mezgant naujas pažintis svarbiausia nusistatyti taikinį – su kuo norite susipažinti. Specialistas pataria tokiuose renginiuose būti ereliu ir medžioti, o ne maitvanagiu, kuris suka ratus ir laukia galimybės.

Visus pažinčių (angl. networking) renginiuose esančius žmones jis skirto į tris grupes, kurios supa norimą taikinį: pardavėjai (žmonės, kurie daro įtaką), komunikatoriai (žmonės, kurie turi daug pažinčių) ir žinovai (žmonės, kuriais yra pasitikima dėl jų žinių. Taigi, pasak Ch. Barrato, reikėtų ypač atkreipti dėmesį į žinovus, norint susipažinti su tam tikru žmogumi, nes šie, padarius gerą įspūdį, gali pateikti labai geras rekomendacijas. Be to, einant į renginius siūloma galvoti ne apie turinį, o apie kontekstą – kur bus galima sutikti jums reikiamą asmenį.

Taigi, kaip elgtis įėjus į salę, kurioje daug nepažįstamų žmonių, tačiau norima užmegzti naudingus kontaktus?

„Visų pirma reikia pasirinkti strategiją – ar renginyje būsiu turistas ar teroristas. Ar aš vangiai jame slampinėsiu ar turėsiu konkretų planą“, - konferencijoje kalbėjo pranešėjas.

Ch. Barratas visų pirma siūlo apsižvalgyti, kaip žmonės susigrupavę salėje. Pasak jo, galima išskirti vienišius, poras ir bendraujančius didesnėmis nei dviejų žmonių grupelėmis. Taip pat reikia atkreipti dėmesį, ar jie atviri ar uždari prisijungti naujam žmogui. Jei žmonės yra į likusius atsukę nugaras ir stovi uždarame rate – jie nepasiruošę priimti naujo žmogaus.

„Jei žiūrėtumėte į tas tris skirtingas grupes, kas būtų labiausiai nusiteikę su jumis bendrauti? Žinoma, vienišius. Bet čia yra problema, kad jūs galite turėti nuostabų pokalbį, bet bėda, kad galite su tuo žmogumi įstrigti“, - pastebėjo Ch. Barratas.

Taigi, bendravimo specialistas patarė, kad geriausia rinktis daugiau nei dviejų žmonių grupę, o dar geriau būtų, jei joje būtų nors viena moteris.

„Moterys maloniau priima naują žmogų. O taip pat gali kalbėti su daugiau žmonių“, - sakė jis.

Dalindamas patarimus apie pažinčių mezgimą konferencijos pranešėjas patarė prisijungus prie žmonių tiesiog nutilti ir lengvai pačiam „uždaryti ratą“.

Savo pranešime Ch. Barratas daug dėmesio skyrė ir žmogaus nusiteikimui, su kuriuo ateina žmogus į pažinčių renginius.

Pasak jo, tiesi stovėsena tiek pat svarbi kaip tvirtas rankų paspaudimas.

Vis dėlto „Forum One“ svečias pateikė ir kitokį požiūrį į „skystą“ rankų paspaudimą.

„Jei jums žmogus, taip spaudžiantis ranką, nepatinka, tai ne to žmogaus problema, o jūsų, nes tuo momentu, kai jūs užfiksuojate tokį rankos paspaudimą, vienintelis signalas, kurį siunčiate žmogui, yra, kad jis jums nepatina. Tokiais atvejais turite būti nešališki. Juk žmogaus nežinote, gal jis jums labai padės“, - patarinėjo Ch. Barratas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)