Ką daryti, jei jau laikas miegoti, o vaiko neįmanoma nuraminti ir sumigdyti? Yra keli būdai, kurie gali padėti tokiu atveju.

Pasūpuokite ant rankų

Mažylį sūpuojant ant rankų kambaryje su pritemdyta šviesa, jis turėtų greit užmigti. Galima sūpuojant pusbalsiu dainuoti vaikui lopšinę arba įjungti tylią raminančią muziką.

Pasupkite vežimėlyje ar lovelėje

Jei sūpuojamas ant rankų mažylis vis vien neužmiega, galima pabandyti paguldyti vaiką į vežimėlį ir pavežioti jį po butą. Tolygus vežimėlio lingavimas užliūliuos kūdikį ir jis užmigs. Taip pat galima kūdikį paguldyti į specialų vaikišką gultuką, lopšį ar lovelę su sūpavimo mechanizmu.

Šilta vonia prieš miegą

Dauguma vaikų daug lengviau užmiega, jei prieš miegą išsimaudo šiltoje vonioje. Į vonią įpylus raminančių žolelių nuoviro, jos raminantis poveikis bus dar stipresnis.

Suvystykite

Net jei jūs nevystote kūdikio, visada namuose turėkite ploną vystyklą. Pamėginkite jį laisvai suvystyti (nesuveržkite): tokioje padėtyje dauguma mažylių greit nurimsta ir užmiega ant mamos rankų arba lovelėje. Jei suvystyti kūdikio niekaip nepavyksta, galite naudoti specialų voką miegui.

Pasivaikščiojimas prieš miegą

Kartais vaikas ilgai negali užmigti, jei visą dieną praleido tvankioje patalpoje. Neilgai pasivaikščiojus prieš miegą gryname ore, grįžus namo užmigti bus lengviau. O jei pasivaikščioti neišeina, prieš miegą bent išvėdinkite kambarį, kuriame vaikas miegos.

Tolygus garsas

Dauguma vaikų puikiai užmiega, klausydamiesi tolygaus garso – pavyzdžiui, kai iš čiaupo teka vanduo, ūžia plaukų džiovintuvas ar ventiliatorius.

Raminantis masažas prieš miegą

Jei mažylis užsižaidė ir niekaip negali nurimti, pasiguldykite jį šalia ir pradėkite masažuoti – švelniai glostykite nugarytę, rankytes ir kojytes. Galite su juo kalbėti tyliu, monotonišku balsu. Ilgainiui jis nurims ir užmigs.

Bendras miegas

Vaikai gana greit užmiega tėvų lovoje. Dažnai vien mamos buvimas šalia veikia raminančiai: užtenka tik pagulėti šalia mažylio, ir jis užmiega. Po to galima perkelti jį į lovelę.

Maitinimas krūtimi arba iš buteliuko

Jei vaikas pavargo, bet niekaip negali užmigti, pamaitinkite jį krūtimi ar iš buteliuko – čiulpimo judesiai visada ramina. Tik nepamirškite saugumo – niekada nepalikite vaiko su buteliuku be priežiūros. Jis gali nesuvaldyti ištekančio skysčio, todėl jūs turite kontroliuoti procesą.

Kantriai laukite

Jei nė vienas iš pasiūlytų metodų nepadeda, galima tiesiog palaukti, kol vaikas galutinai pavargs ir užmigs pats. Žinoma, šis būdas tinka tik labai kantriems tėvams, nes kūdikių energijos ištekliai išties neišsenkantys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)