- Esi vienas geriausių ir labiausiai žinomų kovos menų sportininkų Lietuvoje. Nuo kelerių metų sportuoji?

- Sportuoti pradėjau nuo pirmos klasės. Nuo to laiko spėjau išmėginti labai daug sporto šakų. Pirmoje klasėje lankiau futbolą, vėliau - krepšinį, lengvąją atletiką. Tuomet ilgą laiką lankiau baseiną, net esu dalyvavęs miesto čempionate. Išbandžiau savo gabumus menuose – lankiau dailės užsiėmimus, mėginau piešti. Na o į kikboksą patraukiau tik būdamas trylikos metų.
 
- Kas paskatino rinktis tokį sportą?

- Šia sporto šaka pradėjau užsiiminėti pamatęs garsųjį ir legenda tapusį filmą „Rokis“. Pažiūrėjau šį filmą išvakarėse prieš išvykstant į kaimą vasaros atostogoms ir jis man padarė tokį didelį įspūdį, kad kitą dieną nuvykęs į kaimą pats malkinėje susikonstravau kriaušę, pasidariau skersinį prisitraukimams daryti ir visai kaip filme pradėjau pats vienas kasdien sportuoti. Grįžęs namo po atostogų, tą pačią dieną susiradau kovos menų klubą ir į jį iš karto užsirašiau.

- Kokiame klube sportuoji?

- Sportuoju klube „K-1 Akademija“ Klaipėdoje. Klubo įkūrėjas ir mano treneris – Vadimas Chromychas. Mūsų sporto klubas moko net kelių sporto šakų. Ir apskritai, mus visus pavadinčiau tam tikru judėjimu, kuris visuomet stengiasi propaguoti sveiką gyvenimo būdą: sportuojame baseine, bėgiojame krosus tiek paplūdimyje, tiek miškuose. Organizuojame „cross fit’o“ varžybas, kuriose gali dalyvauti visi norintys. Vykstame į sporto stovyklas, žygius ir kt.

- Kas tave motyvuoja šiam sportui?

- Tikriausiai gera fizinė ir dvasinė būsena. Džiaugiuosi, kad fizinis pasiruošimas nėra tik svorių kilnojimas salėje, o man tikrai patinkanti veikla. Šis sportas padeda tobulėt fiziškai ir psichologiškai. Kitavertus, motyvacija ir tai, kad jau nemažai pasiekiau, visos pergalės dar labiau verčia stengtis.
 
- Ką reiškia tau būti kovotoju?

- Turbūt nėra žmogaus, kuris gyvenime neieškotų arba nebūtų ieškojęs savo kelio, nemėgintų atrasti savęs ir atskleisti savo talentus. Manau, man labai pasisekė, nes aš tvirtai žinau, kad kovos menai yra vieta, kur aš ir turiu būti.

- Ar ruošiesi tai daryti visa gyvenimą?

- Jeigu atsakyčiau į šį klausimą „taip“ arba „ne“ – meluočiau. Dažnai negaliu žinoti, kas bus rytoj ar poryt, o ką jau kalbėti apie visą gyvenimą. Tai priklausys nuo daugelio veiksnių.

- Ateities planai?

- Pagrindinis ateities planas - tai kasdien tapti geresniu nei buvau vakar, su kiekviena diena tobulėti, o kur tai nuves, nežinau ir iš tikrųjų nebandau spėlioti. Nemėgstu nieko planuoti, džiaugiuosi tuo, kur esu šiandien. Ir man gerai.

- Ar po kovos analizuoji filmuotą medžiagą?

- Visada. Pirmiausia, analizuoju, kokias klaidas padariau, tuomet sprendžiu, kur reikia padirbėti labiausiai, ką sustiprinti. Kitoje kovoje privalau būti tik dar stipresnis. 

- Ar prieš kovą analizuoji savo priešininką buvusiose kovose?

- Žinoma, tai darome kartu su treneriu Vadimu, o po to kartu parengiame taktiką, kaip su kuo reikia varžytis. Su vienu priešininku reikia daugiau pulti, duoti spaudimo, o su kitu atvirkščiai – provokuoti, laukti ir pasinaudoti menkiausia jo klaida. Bet žinoma, kova yra kova ir ne visada iš anksto paruošta taktika tinka ar išeina taip, kaip suplanavai. Bet kokiu atveju, varžovo kovų analizavimas – vienas laiptelis aukščiau.

- Ar turi didžiausią svajonę šiame sporte?

- Tapti čempionu visose stipriausiose pasaulio lygose.

T. Jonkų, kitus lietuvius ir pasaulines žvaigždes ringe galėsite pamatyti jau lapkričio 15 d. Vilniaus „Siemens arenoje“ vyksiančiame „Bushido Heros Series 2014“ turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)