Tačiau toli gražu jie nėra tuo, kuo dedasi. Dažniausiai tokia veika užsiima moterys, ne išimtis ir šis kartas. Apgaule ir įtakingu psichologiniu būdu jos įmantriai apsuka galvą ir įtikina savo bėdos tikrumu. Kitas jų žingsnis – įtikinti žmogų „paaukoti“ dar daugiau pinigų, mainais į rūbus, kurie, kaip teigia, yra firminiai ir visiškai nauji. Ant kiekvieno permatomo maišelio, kuriame yra po „naują“ rūbą, yra surašytos kainos nuo 150 iki 300 litų.

Kai kurie rūbai tikrai yra firminiai, su ženkliukais. Tačiau visi yra jau nusidėvėję ir „susikočioję“ nuo senumo. Nežinia, kokiu būdu jie sugeba įtikinti senjorus juos visus nusipirkti, tačiau jų schema veikia idealiai, maža to, jie pasisiūlo pavėžėti iki namų, kad nebūtų sunku nešti tiek daug naujų rūbų, taip pat siūlosi užnešti visa tai jiems į namus. Iš senjoro kuriam buvo „apsukta“ galva, jie sugebėjo iškaulyti 700 litų, viskas vyko prie prekybos centro, kur apstu žmonių ir nuolat patruliuoja policijos pareigūnai.

Kyla klausimas, kodėl šie žmonės gali prekiauti rūbais su firminiais ženkliukais, ir apskritai kas jiems leidžia užsiimti tokia prekyba be verslo liudijimo ir leidimo platinti firminius drabužius? Drabužiai iš tikrųjų yra pirkti skudurynuose, tačiau kainos viršija 200 proc. pradinės sumos. Ar tai neprilygsta prekiavimui lauke, kaip kiekviename turguje? Kodėl skambučių aferistai yra priskiriami prie nusikaltėlių, o štai šie – prie legalių nusikaltėlių? Kodėl policijos pareigūnai štai tokių aferistų nė nemato?

Žinoma, galima sakyti – pats kaltas, ir dar sugalvoti daugybę pateisinimų ar šmeižto vienai ir kitai pusei. Saugokite ir perspėkite visus savo mylimus senjorus ar kaimynus, kurie nebeturi, kas juos perspėtų. Neleiskime, kad nenaudėliai galėtų jais naudotis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!