Kaip rašo dienraštis „Klaipėda“, Kkrių teigimu, gyventojus rankomis skėsčioti privertęs vaizdas gąsdinti neturėtų. Automobilių vilkstinė patraukė į kasmetes pratybas Pabradėje. Klaipėdiečių teigimu, nežinoma kryptimi važiavo kelios dešimtys kareivių, todėl neretą šiaurinės miesto dalies gyventoją nukrėtė šiurpas. „Galbūt taip jau laukiama suskystintųjų gamtinių dujų terminalo laivo, o gal jau prasideda kokie baisesni įvykiai“, - įtarimus dėstė gyventojai. Į kasmetes pratybas, vykstančias Pabradėje, trimis dešimtimis karinių automobilių pajudėjo 150 karių.

Šiauliai skendėjo dūmuose, gatvėse – aršūs mūšiai

Visą savaitgalį Šiauliai skendėjo dūmuose, aidėjo šūviai, gatvėse ir stadionuose vyko aršūs mūšiai, rašo „Šiaulių kraštas“. Kovose prieš priešiškos šalies teroristines organizacijas dalyvavo apie 450 Lietuvos karių. Nors dėl sekmadienį prakiurusio dangaus gausesnio žiūrovų būrio nesulaukta, tie, kurie nepabijojo permirkti, pamatė įsimintinų vaizdų iš konflikto imitacijos. Sekmadienio rytą šiauliečius, labiausiai Medelyno ir Gubernijos mikrorajono gyventojus, prižadino šūvių serijos. Tikrintas karių pasirengimas vykdyti puolimą ir gynybą mieste.

Sunerimo dėl sirenų

Kaip rašo „Šiaulių kraštas“, praeitą savaitę, vykdant gyventojų perspėjimo sistemos patikrinimą įjungtos elektros sirenos, kai kuriems pakruojiečiams sukėlė nerimo dėl karo. Redakcija išsiaiškino, kad tokios grėsmės akivaizdoje net už civilinę saugą ir mobilizaciją atsakinga Savivaldybės specialistė neįsivaizduoja, kaip realiai vykdytų savo pareigas. Trečiadienį, likus kelioms minutėms iki vidudienio Pakruojyje, kaip ir visoje šalyje, sukaukė sirenos. Gal po minutės į „Pakruojo kraštą" paskambino pakruojietė, ir sunerimusi nedrąsiai pasiteiravo: „Gal žinote, kas čia įvyko. Gal karas jau prasidėjo?" Seniūnas spėliojo: „Greičiausiai kažkokie vietinės reikšmės patikrinimai".