Išgirdusi naujieną puolė skambinti artimiesiems

Paskutiniais savo karjeros metais areštinėje jis lankydavosi kone taip pat dažnai kaip ringe, bet R. Morkevičius gavo dar vieną progą pasirodyti kaip sportininkas, o ne chuliganas.

Praėjusiame dešimtmetyje Japonijos publiką efektingais smūgiais ir žaibiškais nokautais sužavėjusio kauniečio karjerą vėliau sujaukė traumos ir skandalai.

Paskutinis jų, kuomet neblaivus R. Morkevičius koja spyrė 20-metei merginai į veidą, regis, turėjo padėti tašką. Vis dėlto šį mėnesį paviešintame tradicinio „KOK Hero's“ turnyro kovotojų sąraše atsidūrė ir puolusio čempiono pavardė.

Žinia apie 32-ejų mišrių kovos menų pasaulio blogiuko sugrįžimą Karinai M. buvo netikėta. Būtent ji praėjusių metų kovą buvo palikta tįsoti be sąmonės vienoje Kauno senamiesčio gatvių, kuomet merginą dėl neaiškių priežasčių nokautavęs R. Morkevičius pasipustė padus.

„Karina iškart sureagavo į tą žinią, paskambino, paklausė, ar aš ją mačiau. Laikas eina, bandome tą įvykį pamiršti, bet ne taip greitai tai pavyks padaryti“, – DELFI pasakojo smegenų sutrenkimą patyrusios ir tris savaites ligoninėje gulėjusios merginos sesuo Solveiga.

Blogo nelinki

Pristatydamas lapkritį vyksiančio „KOK Hero's“ turnyro dalyvius, varžybas organizuojantis D. Simanaitis R. Morkevičiaus pasirinkimą aiškino tuo, kad kiekvienas gyvenime nusipelno antro šanso.

Vyresnioji nukentėjusios kaunietės sesuo su tokia nuostata nesiginčija. Bet šiurpų incidentą savo akimis kartu su mažamete dukra regėjusi moteris stebisi tuo, kaip per pusantrų metų pasikeitė LBF retorika.

„Su mumis jis penkerius metus neturi nieko bendro. Gal nusibodo kovoti, sako, eisiu kažką kitą daryti. Vieni į užsienį išvažiuoja, kiti eina plytų nešioti – kiekvienam savo. Žinau tik, kad po to jis nei sportavo, nei ką. Nesąmonė dabar jį sieti su bušido pasauliu“, – kilus skandalui, R. Morkevičiaus purtėsi D. Simanaitis.

„Keista. Ta pati federacija, kuri buvo jo (R. Morkevičiaus – DELFI) išsižadėjusi, dabar leidžia vėl dalyvauti varžybose. Iš kitos pusės, antras šansas turi būti visiems suteiktas, žinoma. Nukristi lengva, žymiai sunkiau pakilti. Tam Karina irgi pritaria. Geriau tegu jis sportuoja, negu gatvėje galvas daužo. Gal negražiai pasakysiu, bet jis turbūt toks sutvėrimas, kad kitaip negali“, – svarstė R. Morkevičiaus auka tapusios merginos sesuo, nenorėjusi viešinti savo pavardės.

Pasitelkė Lavrinovičių pavyzdį

DELFI pasiteiravus apie „KOK Hero's“ turnyro kovotojus, D. Simanaitis pripažino, kad R. Morkevičiui dalyvauti varžybose pasiūlė pats.

LBF vadovas tikino taip pasielgęs tik dėl to, jog išvysti vieną garsiausių pastarųjų dešimtmečių Lietuvos mišrių kovos menų atstovų pageidavo sporto mėgėjai.

„Internete vyko balsavimas, kurį sportininką fanai labiausiai norėtų matyti ringe. 41 proc. balsavo už R. Morkevičių. Atsižvelgdami į tai, pakvietėme Remigijų, o jis sutiko. Mes patys buvome į kampą įstumti, nes negalime spjauti į fanų nuomonę“, – aiškino D. Simanaitis.

Paklaustas, ar suteršta R. Morkevičiaus reputacija nemes šešėlio visam turnyrui, LBF prezidentas teigė, kad tai nuo jo nepriklauso.

„Kiekvienas gyvenime turi gauti antrą šansą. Jeigu nesistengsime žmogaus pastatyti į dorybės kelią, kas tada bus? Jei yra galimybė kažkam padėti, tą ir darome. O dėl reputacijos... Jeigu kažkas nori ją gadinti, tai ir daro – viskas priklauso nuo tų žmonių, kurie rašo. Apie pačią situaciją nėra net ko diskutuoti – įvyko blogybių blogybė. Bet jei padarytos išvados, reikia duoti antrą šansą – mes tą ir padarėme“, – dėstė D. Simanaitis.

R. Morkevičiaus situaciją jis lygino su brolių Darjušo ir Kšyštofo Lavrinovičių istorija – dėl išprievartavimo jaunystėje nuteisti krepšininkai vėliau sėkmingai grįžo į aikštę ir iki šiol atstovauja Lietuvos rinktinei.

„Kokios nuomonės buvome, tokios ir pasilikome. Mes smerkėme tokį poelgį ir smerksime toliau, mūsų gyvenimo supratimai yra kitokie. Bet paimkime krepšininkų Lavrinovičių pavyzdį. Paskambinkite tos merginos tėvams, broliams ar seserims ir paklauskite, ar jie patenkinti, kad Lavrinovičiai toliau žaidžia rinktinėje. Jie kažkodėl gavo savo antrą šansą ir garsina Lietuvą. O jei pasikartotų kažkas panašaus, trečio šanso (R. Morkevičiui – DELFI) niekas nebeduotų“, – tikino LBF vadovas.

Kentėjo ir policininkai

R. Morkevičius prisivirė košės pernai kovo 22-osios vakarą, kuomet įkaušęs išėjo iš vienos Kauno senamiesčio picerijų ir pastebėjo su draugais pro šalį traukiančią Kariną M.

Vėliau teisme sportininkas negalėjo paaiškinti, kodėl profesionaliu smūgiu spyrė merginai į veidą, tik tikino nenorėjęs pataikyti.

„Paguldęs“ auką ant grindinio, R. Morkevičius pasileido bėgti. Sulaikomas jis priešinosi policijos pareigūnams, kuriems teko panaudoti elektrošoką, vienam jų spyrė į pilvą. Peštukui buvo nustatytas 1,22 promilės girtumas.

Teismas R. Morkevičiui skyrė 8 mėnesių laisvės apribojimą ir 520 litų baudą. Nukentėjusiai merginai priteista 5 tūkst. litų kompensacija.

Areštinėje rankų ir kojų nesuvaldančiam sportininkui teko pabuvoti ir 2009 metais. Remyga pravardžiuojamas kovotojas su dviem bendrais tuomet buvo pastebėtas niokojantys automobilius ir daužantys namo langus. Atvykę patruliai susidūrė su Japonijoje išgarsėjusio mišrių kovos menų atstovo pasipriešinimu: vienam policininkui buvo diagnozuotas smegenų sukrėtimas. Teismas tąkart R. Morkevičiaus elgesį įvertino 2,6 tūkst. litų bauda.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)