Pranešama, kad jie į pagalbą dabar galės skubėti net 300 km/val. greičiu. Būtent tokios yra maksimalios „Lotus Evora“ galimybės.

„Gyvybę ir mirtį gali skirti viena sekundė. Dabar kiekvienas, kuriam prireiks skubios pagalbos, galės būti pasiektas labai greitai“, – sako vienas iš naujojo automobilio vairuotojų, 29-erių Zaidas Al Mamaris.

Medikų automobilių parką papildė ir du „Ford Mustang“, o kiek vėliau prisijungs ir „Chevrolet Corvette“.

Dviviečiame „Lotus“ yra sumontuoti garsiniai ir šviesos signalai, taip pat ir planšetinis kompiuteris, kuriuo paramedikai gali perduoti informaciją apie paciento būklę ligoninei ar atvykstantiems kolegoms. Pirmos pagalbos įranga sumontuota už vairuotojo, deguonies įranga – bagažinėje. Teigiama, kad sportiniame automobilyje sutalpinta apie 60 proc. įrangos, kurią galima rasti įprastuose greitosios pagalbos automobiliuose.

Greičiausias pasaulyje medikų automobilis Dubajaus gatvėse turėtų pasirodyti iki metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)