Nepaisant stogo pozicijos, kėbulas išlieka standus net ir duobėtame kelyje - šiuo atžvilgiu su SLK gali lygiuotis vos keli konkurentai. Posūkiuose taip pat pajusite puikų valdymą ir sukibimą su kelio danga, vairas yra tikslus lyg vairuotumėt Porsche Boxster.

Mercedes savo kabrioletui parinko plačią variklių gama. 1,8 litro variklis turi pakankamai galios, kad būtų smagu lėkti miesto gatvėmis, bet pernelyg nežavi važiuojant didesniu greičiu užmiesčio keliais. 2,8 ir 3,5 litro V6 varikliai yra labai solidūs, kiekvienas pajus jų galią vos nuspaudę akceleratoriaus pedalą. 2,8 litro jėgainė pasirodė tik 2006 metais, todėl renkantis naudotą modelį jo paieška gali būti šiek tiek sunkesnė. Mūsų pasirinkimas būtų 3,5 litro variklis, jo paieškos gali kelti mažiau galvos skausmo, galios pranašumas suteiks daug malonumo vairuojant, o degalų sąnaudos bus tik šiek tiek didesnės nei silpnesnio modelio.

Mercedes tikroji galia kaip visada slypi po AMG raidėmis - ši versija su 5,4 litro V8 varikliu pasiekia 355 AG, turi standžią pakabą, didelius stabdžius ir sukomplektuota tam, kad būtų patogu lėkti tikrai greitai esant velniškam garsui ir pagreičiui. Žinoma, už tai teks susimokėti - šio automobilio brangi priežiūra ir didžiulės degalų sąnaudos.

Visi SLK yra gerai sukomplektuoti, bet vertėtų paieškoti mašinos su Airscarf sistema, kuri važiuojant atviru stogu šiltą orą nukreipia aplink jūsų kaklą.

SLK yra ganėtinai aptakus dvivietis sportinis automobilis, kuris nesiruošia ištuštinti jūsų piniginės - SLK200 vidutinės degalų sąnaudos yra 10 litrų benzino 100 kilometų.

Techninės priežiūros intervalai priklausys nuo to, kaip ir kiek automobiliu bus važiuojama, o apsilankymas servise bus didžiausia vienkartinė SLK savininko išlaidą, turint omenyje, kad oficialūs Mercedes atstovų darbo įkainiai nėra patys palankiausi pirkėjui. Patartina pirkti originalias Mercedes dalis, nors jos ir nėra pigios.

SLK varikliai ir pavarų dėžės yra pripažintos ir patikimos. Ir nors stogo konstrukcijos mechanizmas - vienas patikimesnių, gali kilti problemų, jei jis visą laiką bus pakeltas. Kai kada gali užstrigti elektriniai motorai - tai pareikalautų nemažų nenumatytų išlaidų. Taigi prieš pirkdami nepatingėkite paspausti visų elektronikos mygtukų!

Mercedes-Benz SLK
Gamintojas Mercedes-Benz
Gamybos metai 2004-2010 m.
Gamybos vieta Vokietija
Klasė Premium
Kėbulo tipai Kabrioletas
Varantieji ratai Galiniai
Ratų bazė (mm) 2 431
Ilgis/plotis/aukštis (mm) 4 087/1 788/1 298
Pirmtakai Mercedes-Benz SLK
Įpėdinis Mercedes-Benz SLK

+ Puikus valdomumas, geras sulankstomas metalinis stogas.
– Brangi priežiūra, trūksta sėdynių šoninio prilaikymo.

Verdiktas: 8 iš 10
Rekomeduojame

Orientacinės detalių kainos
Variklio alyvos filtras 30–90 Lt
Pr. stabdžių trinkelės 150–380 Lt
Pr. amortizatorius N. d.
Pr. rato guolio komplektas 160–370 Lt