M. Marquezas jau tapo pasaulio čempionu, tačiau tai nereiškia, kad čempionatas neteko intrigos. Ispano karūnavimas jau nuo vasaros vidurio buvo tik laiko klausimas, o kova dėl antros vietos, atvirkščiai, artėjant čempionato pabaigai tampa vis aršesnė.

Visiškai naujų vėjų į šią kovą įnešė dukart pasaulio čempionas Jorge Lorenzo, laimėjęs du etapus iš eilės Aragone ir Japonijoje. Dabar Valentino Rossi ir Dani Pedrosa turi po 230 taškų, o J. Lorenzo atsilieka vos 3. „Jorge pastaruoju metu labai greitas, ir tai kelia nerimą. Tačiau mes pasiryžę kovoti iki galo“, – žadėjo „MotoGP“ veteranas V. Rossi.

Pernykštes Australijos „Grand Prix“ lenktynes sujaukė naujas šiurkštus asfaltas, dėl kurio teko trumpinti jas per pusę. Šiemet trasos danga jau „apdėvėta“, tačiau „Bridgestone“ vis tiek intensyviai dirbo, kad į Filipo salą atvežtų naujos kartos priekines asimetrines padangas. Padangoms apkrovos šioje trasoje yra milžiniškos, nes Australijos etapas yra greičiausias (pagal greičio vidurkį) visame čempionate.

Be įprastinių lyderių, savo žodį vėl mėgins tarti „Ducati“ komanda. Japonijoje italams su Andrea Dovizioso priešakyje po ketverių metų pertraukos pavyko laimėti kvalifikaciją, bet lenktynės vis dar lieka neišsprendžiamu galvosūkiu. Todėl „Ducati“ visai neprieštarautų, jei Filipo salą šį savaitgalį merktų dažnai tokiu metų laiku pasitaikantis lietus.

Pati didžiausia intriga čempionate išlieka „Moto3“ klasėje. Tiesa, po skambios pergalės Motegi trasoje visus kozirius savo rankose laiko jaunesnysis M. Marquezo brolis Alexas. Visiškam katalonų šeimos triumfui sieks sutrukdyti 25 taškais bendrojoje įskaitoje atsiliekantis Jackas Milleris. Australo laukia pasirodymas savo žiūrovų akivaizdoje, todėl misija bus tik viena – pergalė. Šiokias tokias galimybes pakovoti dėl karūnos tebeturi ir Alexas Rinsas, nuo A. Marquezo atsiliekantis 37 taškais.

Labai tikėtina, kad Australijos etape bus karūnuotas dar vienas pasaulio čempionas. Ispanas Esteve Rabatas prieš Miką Kallio „Moto2“ klasėje pirmauja 38 taškais.

Jei lyderis Filipo saloje iškovotų pergalę, o suomis užimtų ketvirtą ar žemesnę vietą, pergalės šampanas būtų iššautas jau Australijoje. Kita vertus, intrigos norintys gerbėjai tikrai neprieštarautų, jei visi sprendimai būtų palikti Malaizijai ar net sezono pabaigtuvėms Valensijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją