5 minučių grožio iššūkis

Daugiau nei 10 metų patirtį turinti grožio meistrė teigia, jog net ir per vieną minutę galima pasigražinti, tereikia naudoti šiuo metu itin populiarias daugiafunkcines priemones.

„Jei moterį spaudžia laikas, makiažo procesą palengvins įvairios pudros – drėkinantis kremas kartu su makiažo pagrindu, pavyzdžiui „BB“, „CC“ kremai. Naudojama tik viena priemonė, kuri užtikrina pilną veido paruošimą ir padengimą. Lengviausia kreminę pudrą tepti taip pat kaip įprastą kremą – išspauskite 2 ar 3 lašus, paskirstykite ant pirštų, pašildykite ir tepkite nuo T zonos, lengvai išskirstant link kontūrų. Nepamirškite išskirstyti ties kaklu“, – pataria E. Pavlova.

Pasak specialistės, antras žingsnis – skruostai: „Skaistalai suteikia veidui skaistumo, be to, tai – greičiausiai veidą transformuojantis ir akcentą suteikiantis produktas. Kone visoms moterims tinka ir veidą pagyvina švelnaus persiko atspalvis. Jį gali rinktis ir blondinės, ir brunetės, tiek jaunos, tiek brandesnio amžiaus moterys.“

Nepamainoma priemonės skubiam makiažui yra akių tušas, atveriantis, paryškinantis akis ir suteikiantis prižiūrėto, išpuoselėto veido įspūdį.

„Dažant akis, siūlau naudoti pieštuką, nebūtinai juodą, galima rudo atspalvio. Tepant pieštuką svarbu kruopščiai įretušuoti į blakstienų liniją, jog nebūtų matyti tarpelio, gražiai paryškinant akies formą. Tuomet dažome tušu – laikydami jį tiesiai prieš akį, stengiamės dažyti kuo arčiau šaknų, siekiant jas pakelti“, – pasakoja vizažistė.
Kaip teigia pašnekovė, paryškindamos akis ir lūpas, vos per 5 minutes sukursime rafinuotą ir elegantišką makiažą.

„Gimtadieninio makiažo akcentas – lūpdažis. Šį sezoną madingos ryškios spalvos – nuo raudonos iki fuksijos. Kas nedrįsta ar nepratę prie tokių ryškių spalvų, turi alternatyvą – uogines spalvas, tokias kaip, švelni violetinė, slyvos. Uoginės spalvos tinka kiekvienai moteriai, prie rudenį mėgstamų dėvėti tamsesnių drabužių, taip pat prie blyškesnio veido, kai vasaros įdegis pamažu blėsta“, – rekomenduoja makiažo ekspertė ir priduria, jog toms, kurios lūpų dažų naudoti nenori, šiek tiek spalvos ir spindesio suteiks skaidrus lūpų blizgis.

Tobulam makiažui – 15 minučių

Anot E. Pavlovos, turint 10 ar 15 minučių, makiažą papildys akių šešėliai, suteikiantys itin rafinuotą rezultatą. Kaip pasakoja vizažistė, rinkdamasi akių šešėlius, dažna moteris nenori įsigyti paletes su daug spalvų ir sako, jog pakanka dviejų. Vis tik, šį savaitgalį „Oze“ lankytojas konsultuosianti grožio specialistė atkreipia dėmesį, jog būna įvairių progų ir nuotaikų, akių šešėlius galima derinti prie skirtingų drabužių atspalvių, todėl turėti penkių spalvų šešėlių paletę tikrai verta.

„Nesirinkite mėlynos ar žalios, jei jomis neplanuojate dažytis. Lengviausia rinktis žemės spalvas – tamsi ruda, pilki atspalviai daugeliui tinka. Paletės spalvos turi būti naudojamos, joje turi būti viena tamsi, būtinai žvilgi spalva, taip pat šviesi. Tamsiausią paletės spalvą galima naudoti kaip akių pieštuką, tokiu būdu sutaupant laiko. Kol įgusite, naudokite dvi paletės spalvas, o vėliau galima pridėti ir dar vieną spalvą“, – sako E. Pavlova.


Šešėlius tepkite, paryškinusios akis pieštuku. Tamsiausia spalva ryškinamas išorinis kamputis, šviesia, geriausia žvilgia, spalva dengiamas visas akies vokas.

„Matinė spalva suteikia nuovargio įspūdį, o švytinčios spalvos – gyvumo, gaivumo, spindesio. Patarčiau naudoti natūralių šerelių ir būtinai didelį šepetėlį – juo lengviau padengsite visą voką. Šepetėliu, judesiu pirmyn atgal, išretušuokite, padenkite visą voką ir tamsi spalva gražiai susilygins su voko pagrindu. Šiek tiek paryškinkite apatinį voko kamputį ir gimtadieniui pasiruošta“, – patirtimi dalijasi vizažistė.

Specialistės patarimas turinčioms dar kelias minutes – naudoti ryškios spalvos lūpų dažus: „Kiekvienai moteriai yra sukurtas raudonos spalvos lūpdažis, tereikia jį atrasti. Atspalvių būna ir labai ryškių, ir ramesnių. Pirmiausia lūpas paryškinkite lūpdažio spalvą atitinkančiu pieštuku ir tuomet tepkite lūpų dažus – taip per vos 15 minučių sukursite tobulą gimtadienio makiažą.“

Pirmą kartą per tokį trumpą laiką idealiai pasigražinti gali atrodyti sudėtinga, bet, anot makiažo ekspertės, pagrindinių principų žinojimas bei kelios treniruotės sustiprins įgūdžius ir neilgai trukus prie veidrodžio pakaks tik keliolikos minučių.

Norite greitesnio makiažo – paruoškite namų darbus

Pasak E. Pavlovos, yra keletas svarbių ir gyvenimą palengvinančių dalykų, ne taip tiesiogiai susijusių su pačiu makiažu: „Žinant tam tikrus niuansus, makiažo procesą galima pagreitinti ne tik tada, kai skubate. Pirma – kiekvienai moteriai pravartu turėti mėgstamų grožio priemonių, tinkančių einamajam sezonui, krepšelį. Jį reikia nuolat atnaujinti ir ant stalelio turėti tik pagrindines priemones. Idealiausia, jeigu produktai būtų sudėlioti tokia tvarka, kokia juos reikia naudoti. Tokiu atveju, makiažas vyks ženkliai greičiau, nereikės ieškoti tarp nemėgstamų, šiuo metu nenaudojamų kosmetikos priemonių ir gaišti laiko.“

Kitas reikšmingas dalykas – tinkamas apšvietimas. Pasak pašnekovės, dažniausiai moterys dažosi vonioje, o išėjusi iš jos pastebi, jog dažų uždėjo daugiau nei reikėtų.

„Pataisyti makiažą užima gerokai daugiau laiko nei jį padaryti. Jei apšvietimas nėra tinkamas, dažnai pasidažome ryškiau nei derėtų. Nėra nieko paprasčiau kaip dažytis dienos šviesoje, kuri atskleidžia subtilius veido niuansus. Pasirinkite tinkamą apšvietimą tiesiai prieš langą, susiraskite tokią vietą, kur būtų patogus paviršius, kad naudodamos pieštuką ar dažydamosi tušu, turėtumėte atramą alkūnei“, – aiškina E. Pavlova.

Dažymosi ritualą dar labiau palengvinsite, pasirūpinusios veido oda iš vakaro, teigia vizažistė ir pataria, prieš einant miegoti veidą pasitepti tinkamu naktiniu kremu: ryte oda atrodys lygesnė, suteiks žvalumo.

Vilnietės ir sostinės viešnios išmokti gražiai pasidažyti galės šį savaitgalį apsilankiusios prekybos ir pramogų centro „Ozas“ 5-ojo gimtadienio renginiuose, tarp kurių – ir greito makiažo pamokos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)