3,5 litro variklio griausmas puikiai girdimas ir neleidžiantis pamiršti, prie kokio charakterio automobilio vairo sėdite. Varikliui veikiant vidutiniais ir žemais sūkiais pajusite jo puikią reakciją į akceleratoriaus pedalo paspaudimą. Automobilis gerai sukimba su keliu, tačiau greituose posūkiuose jis neatrodys toks vikrus kaip artimiausi konkurentai - Mazda RX8, Audi TT, Porsche Boxster. Vairo mechanizmai puikiai perteikia visą informaciją apie kelią, didėjant greičiui vairas tampa vis sunkesnis - tai tikrai puikiai nuteikia važiuojant dideliu greičiu.

Naujasis Z buvo siūlomas tik su dviem sėdynėmis, tačiau ir vairuotojas, ir keleivis savo vietose jaučiasi puikiai, užtenka vietos kojoms ir galvai. Bagažinė yra labai ribotos talpos, o naudojamos erdvės joje dar mažiau. Nissan 350Z turi tik vieną variklį, jis komplektuojamas su mechanine pavarų dėže ir pasiekia 287 arklio galias. Vėliau agregatas buvo atnaujintas ir pasiekdavo 297 arba 309 arklio galias. Taigi rinkdamiesi automobilį neturėsite daug laisvės - teks rinktis pagal spalvą, kurių buvo šešios. Standartinis komplektas pasižymi gausa - jame rasite 18 colių lietus ratlankius, klimato kontrolę, Xenon žibintus, elektra valdomus langus ir CD grotuvą.

Nissan 350Z yra mėgstamas automobilių entuziastų, todėl oficialiose tiuningo kompanijose, pavyzdžiui, Nismo, JapSpeed ir kt., jam galite rasti įvairių patobulinimų. Tai yra privalumas norintiems savo automobiliui suteikti išskirtinumo, tačiau perkant naudotą modelį reiktų atkreipti dėmesį į automobilio stovį, ar jis nebuvo patekęs į gatvės lenktynininkų rankas.

Nors šis automobilis yra gerai įrengtas, tačiau jis dėl kietos pakabos ir didelių degalų sąnaudų gali būti ne pats geriausias pasirinkimas važinėti kiekvieną dieną. 98 oktano benzino jums teks pilti daugiau nei 13 litrų 100 kilometrų.

Nissan gamintojas pasižymi geru patikimumu ir nepriekaištinga kokybe surenkant automobilius - 350Z nėra išimtis, visi automobilio komponentai yra puikūs. Prieš perkant tokį automobilį vertėtų atkreipti dėmesį į galinės pakabos būklę ir pasidomėti automobilio istorija.

Nissan 350Z
Gamintojas Nissan
Gamybos metai 2002-2009 m.
Gamybos vieta Japonija
Klasė Kompaktinė
Kėbulo tipai Kupė
Varantieji ratai Galiniai
Ratų bazė (mm) 2 649
Ilgis/plotis/aukštis (mm) 4 303/1 816/1 318
Pirmtakai Z serija
Įpėdinis Nissan 370Z

+ Agresyvus įvaizdis, gera surinkimo kokybė, galia.
– Konkurentai pasižymi geresnėmis valdymo savybėmis, didelės degalų sąnaudos.
Verdiktas
8 iš 10
Rekomenduojame

Detalių kainos

Variklio alyvos filtras – 60 Lt
Pr. stabdžių trinkelės – 778 Lt
Pr. amortizatorius – 708 Lt
Pr. rato guolio komplektas – 1 695 Lt