"Stumbras" pranešė savo produkciją iš pradžių pasiūlęs "Karl Berg" prekybos tinklui, užimančiam apie 20 proc. Izraelio rinkos. Šiuo metu pradėtos degustacijos viename stipriausių ir didžiausių Izraelio prekybos tinklų "Tiv Taam", užimančio 35 proc. rinkos.

Pasak "Stumbro" generalinio direktoriaus Česlovo Matulevičiaus, izraeliečių susidomėjimas bendrovės produkcija didžiulis, gėrimai greitai išperkami, todėl eksportas į šią rinką didės.

Šiuo metu "Stumbras" eksportuoja produkciją į Lenkiją, Latviją, JAV ir kitas Vakarų šalis. Teigiama, kad per pirmąjį 2005-ųjų ketvirtį, palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, alkoholinių gėrimų eksportas išaugo daugiau kaip 8 kartus - iki 746 tūkst. litų.

Koncerno "MG Baltic" valdomas "Stumbras" pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 2,87 mln. litų neaudituoto grynojo pelno bei pasiekė 22, 275 mln. litų apyvartą.

Šiais metais "Stumbras", investuojantis į naują produkcijos asortimentą ir produkcijos kokybės gerinimą, planuoja apyvartą padidinti 25 proc., o pelno tikisi uždirbti dukart daugiau nei pernai.

2004 metais bendrovė gavo 6,561 mln. litų grynojo pelno, pardavimai siekė 89,778 mln. litų.

Koncerno "MG Baltic" antrinė įmonė "Mineraliniai vandenys" valdo 99,3 proc. Kauno įmonės akcijų. Koncernas paskelbė, kad šių metų rudenį per biržą investuotojams pasiūlys iki 40 proc. "Stumbro" akcijų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją