Buvo 17 m. kai sutikau, kaip sakant, savo tą meilę ir mes susilaukėme sūnaus, ir kai sūnui buvo 5 mėn. mes išsiskyrėme ir po to laiko aš nieko nerandu iš antros pusės. Net pati savęs klausiu ko man reikia?

Dabar gyvenu su vyru, viskas yra puiku. Negeria, rūpinasi manimi ir mano sūnumi. Sulaukiu to, ko niekada nebuvau sulaukusi iš kurio nors kito, bet vis tiek kažkas negerai. Širdy, atrodo, tarsi tuštuma. Seniai svajojau apie tokį vyrą, bet va, su manim kažkas darosi, aš pati nesuprantu, ko noriu ir ko man reikia. Man dabar 25 metai, turiu 8 metų sūnų, manau pats laikas jau kurti šeimą ir gyventi taip, kaip seniai svajojau, bet dvejoju aš ir abejoju jau pati savimi, ar aš to noriu ir ar man to reikia. Nesuprantu, kas su manim negerai. Kai būnu viena noriu antros pusės, noriu rūpintis kažkuo daugiau, laukt grįštant, o kai jau visa tai turiu, man to nebereikia. Kas vyksta su manim ?

Rasa (vardas pakeistas)

Atsako psichologė Aistė Jankauskaitė:

Labai svarbu, kad mums parašei ir padarei pirmą žingsnį. Pati rašai apie savo meilės patirties pradžią. Mūsų dabarčiai visada daro įtaka buvusi patirtis, netgi yra toks terminas “išmoktas bejėgiškumas”, kai kas nors “nusvyla” ir antrą kartą nebebando. Pvz. jeigu šuo, užlipęs ant stalo, du katus gautų per uodegą – trečią kartą nebeliptų. Dabar pati teigi, kad gyveni su tokiu vyru apie kurį svaojai, bet jauti tuštumą. Ar tai tik negali būti susiję su ankstesne patirtimi? Gal bijai atsipalaiduoti, nes žinai, kad tai gali baigtis (kaip ir baigėsi prieš tai buvę santykiai). Todėl gali būti, kad pasąmoningai bijodama atstūmimo, pati padarai pirmą žingsnį ir tam tikra prasme savo vyrą atstumi – galvoji, kad visgi kažkas negerai su jūsų santykiais. Žmonės kartais taip apsidraudžia nuo išsiskyrimo, nes, jeigu išsiskirtų, galvotų, na va, vis tiek nesijaučiau gerai būdama kartu su juo. Linkiu tau atsipalaiduoti ir tiesiog džiaugtis santykiais, gyvenimo esmė buti čia ir dabar, ką dažnai pamirštame – per daug galvojame apie tai, kas bus ar apie tai, kas buvo.

Sėkmės džiaugiantis gyvenimu ir santykiais!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!