Minėdamas pasaulinę Rankų plovimo dieną, „Dove“ kviečia prisiminti svarbiausias rankų plovimo taisykles.

Plaunantis rankas svarbu nepamiršti, kad bakterijos kaupiasi ne tik delnų paviršiuje. Jas reikia išmuiluoti iki pat riešų, taip pat nepamirštant ir pirštų bei panagių.

Norint pašalinti bakterijas ir nešvarumus patariama rankas plauti ne trumpiau nei 20 sekundžių. Kruopščiai išmuiluokite visą rankų paviršių ir nuplaukite muilą šiltu vandeniu.

Skalaudami muilą, rankas šiltu vandeniu plaukite ne mažiau kaip 10 sekundžių. Tik taip drauge su visais nešvarumais pašalinsite ir muilo likučius.

Beje, nepamirškite drėkinti rankų odos. Kad ir kaip svarbu plautis rankas, įprastas muilas sausina jų odą. Dėl to, nusiplovus rankas, patariama palepinti jas drėkinamuoju kremu arba rinktis odos nesausinančias priemones.

Nusiplovę rankas, saugokitės naujų bakterijų. Vandens čiaupą užsukite naudodamiesi popieriniu rankšluosčiu, stenkitės nesiliesti prie nešvarios durų rankenos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)