Atsako „Eurovaistinės“ farmacininkė Rūta Vaitiekienė:

Tikrai teisingai esate skaičiusi apie B grupės vitaminus. Būtent vitamino B2 trūkumas pirmiausia pasireiškia regeneraciniuose audiniuose, ypač odoje, akių ir burnos epitelyje. Burnos gleivinė, akies junginė, oda yra sausos, vėliau trūkinėja, lupasi, atsiranda paraudimų apie lūpas, akis, ausis ir įtrūkimų lūpų bei akių kampučiuose.

Žindančios mamytės maiste tikrai turi būti pakankamai įvairių maisto produktų, kuriuose gausu B grupės vitaminų (B1, B2, B6, B12) ir vitamino C. Šie vitaminai yra tirpūs vandenyje, todėl motinos organizme jų atsargos nėra sukaupiamos. Taigi trūkstant šių vitaminų motinos maiste, mažiau jų būtų ir motinos piene.

Pakankamai B grupės vitaminų motina gautų valgydama mėsą, kepenis, žuvį, pieną, varškę, kiaušinio trynį, mieles, žalias lapines daržoves, duoną ir kitus grūdų produktus, vitamino B12 – pieno produktus, žuvį, mėsą (kiauliena, paukštiena, kepenys, inkstai) ir kiaušinius.

Rūpinatės savo grožiu ir sveikata, bet nežinote, kaip prižiūrėti plaukus, veido ir kūno odą rudenį? Klauskite „Eurovaistinės“ farmacininkės Rūtos Vaitiekienės.

Savo klausimus siųskite el. paštu gyvenimas@delfi.lt.




Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)