Išspręsti šią problemą gali padėti asmeninės finansų valdymo programėlės. Įsidiegus vieną iš jų, bus galima patogiau stebėti, kur ir kada dingsta pinigai, bei planuoti savo išlaidas.

Expense Notes

Šios programėlės svarbiausios paskirtys – biudžeto planavimas ir išlaidų stebėjimas. Be to, ji leidžia pažymėti vietas, kuriose apsipirkote ar leidote pinigus, ir susidaryti asmeninį „išlaidų žemėlapį“ ‒ sužinoti, kokie vietoje būdami ar kur eidami išleidžiate daugiausiai pinigų. Programėlė taip pat leidžia išlaidas skirstyti į kategorijas, palyginti, kam išleidžiama daugiausiai pinigų.

The Pocket Financial Planner

Tvarką piniginėje neretai sujaukia skolos, tad norint išspręsti šią problemą ir buvo sukurta programėlė „The Pocket Financial Planner“. Įrašius metines pajamas ir išlaidas galima sužinoti, kokios ribos neturėtų viršyti mėnesinės paskolų įmokos, kiek santaupų „juodai dienai“ vertėtų turėti ir panašiai.

Expense Manager

Ši išlaidų tvarkyklė yra paprasta, intuityvi, stabili ir turinti daugybę naudingų funkcijų. Išlaidas joje galima sekti skirtingomis valiutomis,tam tikrais laikotarpiais, gauti perspėjimus apie mokėjimus. Be to, visi duomenys yra saugomi jūsų telefone ar „Dropbox“ sąskaitaitoje, tad niekas be jūsų prie jos neprisijungs.

MoneyWise

Ši programėlė yra ne tik paprastai valdoma, bet ir leidžia naudotis žymėmis („tag“ - angl.), kategorijų sistema. Šaunu tai, kad programėlei nereikia interneto, nėra jokios registracijos. Be to, visus duomenis galima lengvai eksportuoti į kompiuterį.

Financius

Šioje lietuvio kurtoje programėlėje visa svarbi informacija matoma iš pirmo žvilgsnio. Ji suteikia galimybę sujungti kelias skirtingas sąskaitas, sąsajas, sukurti daugiau naujų kategorijų ir patogiai stebėti išlaidas.

Expense IQ

Ši programėlė Jums atstos ir išlaidų tvarkyklę, ir čekių registrą, ir biudžeto planuotoją. Be to, primins apie tai, kada turite apmokėti savo sąskaitas.

Tai paprasta ir intuityvi programėlė, kuri padės greitai ir lengvai valdyti kasdienes išlaidas. Interaktyvios ataskaitos ir grafikai ne tik leidžia iš karto pamatyti, kas reikalauja didžiausių išlaidų, bet ir suteikia galimybę išlaidas analizuoti, matyti pinigų srautus, balansą. Į programėlę taip pat galima įvesti tam tikrą planuojamą bendrą išlaidų ar atlyginimo sumą, užstatyti limitus ir stebėti, kada išlaidos tam tikroje srityje viršija planus.

Mano Piniginė

Tai nemokama mobili lietuvių sukurta aplikacija skirta asmeninio biudžeto tvarkymui. Programėlė suteikia galimybę vesti tiek savo, tiek šeimos biudžetus.

Programėlė leidžia pajamas suskirstyti pagal kategorijas, išlaidas registruoti pagal išlaidų grupes, gauti pajamų, išlaidų bei balanso ataskaitas. Šaunu tai, kad visą programą galima apsaugoti užraktu, tad informacija pasieks tik Jus. Be to, programa sukuria atsargines kopijas, tad nereikės jaudintis, kas bus su visu kauptu archyvu, jei kas nutiks telefonui.