Mitas. Aukšta temperatūra naikina mikrobus ir gydo ligą.

Pakilus temperatūrai iš tiesų daugumos mikrobų ir virusų galimybė daugintis sumažėja. Tačiau patogeninius mikroorganizmas užmuša tik aukštesnė nei 41°C temperatūra, kuri ypač kenkia organizmui (krūvis širdžiai ir plaučiams sustiprėja 5 kartus), o temperatūrai pakilus iki 42°C pradeda krešėti baltymas. Todėl aukštesnę nei 38,5° C temperatūrą reikia „mušti“ vaistais.

Mitas. Krūtis visada skauda prieš menstruacijas. Tai normalu.

Krūtų skausmas – rimtas signalas. Skausmą dažniausiai sukelia hormonų pusiausvyros sutrikimai, kurie pasireiškia pieno liaukų pabrinkimu, krūtų padidėjimu. Ilgalaikiai hormonų pusiausvyros sutrikimai – priežastis, dėl kurios būtina apsilankyti pas gydytoją.
Moterų, kurioms ilgą laiką skauda krūtis ir kurioms skausmas nėra malšinamas, rizika susirgti krūties vėžiu yra 5 kartus didesnė, nei taikant skausmo malšinimo terapiją.

Mitas. Kaulus „laužo“ prieš lietų.

Orų permainas lydi atmosferos slėgio, žemės magnetinio lauko pakeitimai. Visas tai veikia kraujagysles. Kaulo lūžio vietose, sąnariuose, pažeistuose artrozės, audinių kraujotaka yra sutrikusi, todėl atmosferos kataklizmai, dėl kurių ji dar labiau trinka, iš tiesų gali sukleti skausmą. Tačiau sveiki žmonės, pasak specialistų, jokių sutrikimų ar skausmų neturėtų jausti. Skausmas, anot jų, visada yra ligos požymis.

Mitas. Spuogai kyla valgant daug saldumynų.

Aknė (spuogai) – yra riebalinių liaukų uždegimas, kuris kyla dėl pagausėjusios riebalų gamybos arba padidėjus vyriškų hormonų, stimuliuojančių riebalinių liaukų aktyvumą, kiekiui, taip pat netinkamai prižiūrint odą.
Tiesa, odos būklė labai priklauso nuo mitybos ir pernelyg gausus saldumynų vartojimas gali suaktyvinti odos riebalų liaukas, kas ir sukelia uždegimą.

Mitas. Daug kartų šukuojant plaukus jie auga greičiau ir jų būklė yra geresnė.

Pagreitinti plaukų augimo namų sąlygomis neįmanoma. Šukos paskirsto riebalų paslaptį nuo plaukų šaknų ir kartu padengia visą plauką lipidine plėvele. Tai šiek tiek pagerina sausų plaukų būklę, o riebalinus tik dar labiau suriebalina.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!