"Mes savo pelną turime pasiekti tvarkingiau dirbdami, mažindami išlaidas. Šitaip turime susigrąžinti gerą vardą", - sakė bendrovės MPK generalinis direktorius Vydas Damalakas.

Jis teigė, kad neseniai vykusiame perdirbėjų pasitarime Aukštaitijos įmonių atstovai pareiškė ketinantys supirkimo kainas mažinti daugiau nei marijampoliečiai.

Visi pieno perdirbėjai tikisi pieno supirkimo kainas sumažinti bent 10 centų už litrą. Marijampoliečiai planuoja jas mažinti apie 1-7 centus, tačiau, pasak V.Damalako, pirmieji to nedarys. Šiuo metu daugumai ūkininkų už litrą pieno perdirbėjai moka nuo 50 iki 70 centų.

Anot V.Damalako, vasaros sezoną kainos paprastai mažėja visoje ES, o vien Marijampolės įmonėje per mėnesį pieno pasiūla padidėjo 10 procentų.

Žemės ūkio ministerijos duomenimis, mūsų šalyje registruota 63 pieno supirkėjų, apie 20 pieno perdirbimo įmonių. Lietuvoje yra apie 170 tūkst. karvių laikytojų, iš jų apie 50 proc. turi po 1-3 karves.

Per pastaruosius metus, ministerijos duomenimis, pieno gamyba mūsų šalyje padidėjo apie 12 proc., o pieno supirkimo kaina - 19 procentų.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"