Šie skaičiai rodo, jog Europoje esame vieni iš lyderių, mus lenkia tik danai ir olandai.

Vilniaus universiteto Užsienio kalbų instituto direktorė Roma Kriaučiūnienė „Žinių radijui“ sakė, jog kalbų mokėjimas priklauso nuo šalies kultūrinio konteksto ir nuo istorinės patirties. Taip pat kalbai reikalinga aplinka.

„Neužtenka vien mokytis kalbą, reikia ją pamilti, pamilti tos šalies kultūrą, pajusti kalbą ir aišku turėti tikra motyvaciją. Pavyzdžiui orientuotis į tos šalies rinką“,- sakė R. Kriaučiūnienė.

„Mes turėtume žinoti savo kaimynų kalbas, nes su artimiausiais kaimynais mums iš tiesų reikia bendrauti. Rusų kalba yra viena iš populiariausių kalbų tarp studentų pasirinkimo. Turbūt vien dėl to priežasties, kad rusai netolimi kaimynai, o žmogų pažinsi per kalbą. Tarp mūsų studentų taip pat dažnai besirenkamos kalbos prancūzų, ispanų“,- sakė R.Kriaučiūnienė.

Užsienio kalbų instituto direktorės teigimu, kalbos mokėjimas neatsiejamas nuo kokybės.

„Reikia mokėti bent vieną kalbą kokybiškai, kad būtų galima susikalbėti ir Lietuvoje tai turėtų būti anglų kalba. Turiu pripažinti, jog studentai renkasi tas kalbas, į kur daugiausiai lietuvių emigruoja“,- sakė R.Kriaučiūnienė.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.10 val.