Premjeras A.Brazauskas sako, kad mokestis nuo įmonių apyvartos yra būtinas, nes formuojant kitų metų biudžetą nebus iš kur imti lėšų įsipareigojimams įvykdyti, kurie sudaro 900 milijonų litų.

Ministras pirmininkas taip pat nemano, kad gresia skilimas Seimo Socialdemokratų frakcijai. Seimo vicepirmininkas Viktoras Muntianas patvirtina, kad nesutarimų tarp derybininkų nėra. Anot jo, mokestis turi būti imamas nuo apyvartos, o ne nuo pelno.

Seimo Biudžeto komiteto vicepirmininkas Bronius Bradauskas kritikuoja Verslo ir užimtumo komisijos pirmininkės Birutės Vėsaitės siūlymą naująjį mokestį skaičiuoti nuo pelno, o ne nuo apyvartos. B.Bradauskas sako, kad reikia gerbti koalicijos Politinės tarybos priimtus sprendimus.

Tuo metu Verslo ir užimtumo komisijos pirmininkė socialdemokratė Birutė Vėsaitė užregistravo Laikinojo verslo mokesčio įstatymo projekto pataisą ir siūlo planuojamą įvesti verslo mokestį skaičiuoti ne nuo apyvartos, kaip siūlo valdančiosios koalicijos Politinė taryba, o nuo pelno.