18-metis latvis Reinis Nitišs šiame sezone buvo pasaulio ralio kroso čempionato lyderis, dukart nuvainikavo K. Bloką, o jo pergalė prieš P. Solbergą paskutinę varžybų akimirką yra vienas gražiausių epizodų šio sezono autosporto pasaulyje.

Įdomiausia, kad pasaulinio lygio žvaigždė nesirauko ir liepus vairuoti „Iveco“ furgoną, o „TopGear“ apdovanojimuose jis dalyvauja tam, kad galėtų išsirinkti sau naują automobilį.

„Kol kas man labiausiai patinka BMW M4, nors aš gatvėje per daug agresyviai ar greitai ir nevažinėju. „Iveco Daily“ taip pat nieko, bet tik kaip darbinis“, — juokėsi latvis.

Tuoj po apdovanojimų lenktynininko laukia rimtas išbandymas — priešpaskutinis pasaulio čempionato etapas Turkijoje. Šiuo metu latvis žengia trečias ir dar turi visus šansus sezoną baigti antroje vietoje.

Praėjusiais metais lenktynininkas debiutavo Europos čempionate ir iš pirmo karto pasiėmė čempiono titulą.

„Turėjau gerą mokyklą, gerą mokyklą, mokytojų, gerą automobilį, bet svarbiausia, kad aš pats norėjau būti geresnis lenktynininkas. Norėjau mokytis ir išmokti naujų dalykų. Tai susidėjo į viską ir išėjo visai neblogai“, – apie motyvaciją kalbėjo lenktynininkas.

Baltijos šalyse nėra didelių ralio kroso tradicijų ar šio sporto kultūros, tačiau latvis rado jame vietą,

„Pradžioje lenktyniavau kartingais, todėl iš čia ir atėjo meilė asfaltui, ant kurio važiuojame čempionate. Po kartingų tėvas mane nusivedė į auto krosą, lenktyniavau Estijoje ir labai greitai peršokau į ralio krosą“, – pasakojo latvis.

Ne tik Lietuvoje lenktynininkams sunkios dienos. Jauni ir talentingi sportininkai, pritrūkus rėmėjų, greitai pasiekia savo tobulėjimo lubas, bet ne tai yra didžiausia problema. Varžymasį nacionaliniuose čempionatuose lenktynininkai dažnai prilygina virimui savo sultyse. Keli galingi sportininkai, nešvarūs žaidimai savo kieme nesuteikia tokių pamokų, neužmezga tokių kontaktų, kokius padaro sportavimas, kad ir toje pačioje Lenkijoje.

„Daugiau ar mažiau aš su tuo sutinku. Galima pasidaryti neblogas treniruotes ir namie, o treniruotis reikia labai. Kaskart Latvijoje turėdavau kautis su 5-6 gerais vaikinais, bet jei nori tikrai tobulėti — turi keliauti į užsienį.

Šiame sezone latvis du kartus įveikė čempionato lyderį K. Bloką, Norvegijoje paskutiniame posūkyje sumušė šeimininką ir šio sporto legendą P. Solbergą ir į savo gyvenimo aprašymą, būdamas aštuoniolikos, turi nemažai ką įrašyti. Visgi, latvis nosies neriečia.

Juokais pavadintas žmogumi, geresniu už P. Solbergą, latvis kuklinosi.

„Aš nesu už jį geresnis. Solbergas čempionas, o man iš jo dar tik mokytis ir mokytis“, — kalbėjo latvis.

Tada Reinis išsitraukė telefoną ir parodė nuotrauką, kurią kitas tik susapnuoti galėtų. Ant nugalėtojų pakylos jis stovėjo tarp dviejų geriausių visų laikų šio sporto atletų ir įnirtingai šampano purslais prausė P. Solbergą.

Petteris Solbergas ir Reinis Nitinšs
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)