Seimo pirmininko teigimu, bandymai revizuoti pasiektus susitarimus rodo politinės brandos trūkumą. Spaudos teigimu, mokesčių reforma po truputį virsta visuomenei nematomu kuluariniu karu tarp dviejų Seimo valdančiosios koalicijos sparnų - socialdemokratų ir Darbo partijos.

LSDP frakcijos seniūnas Juozas Olekas pareiškė, jog frakcijos nariai registruos siūlymą įvesti progresinę mokesčių sistemą, o verslo mokestį skaičiuoti nuo pelno, bet ne nuo apyvartos, kaip buvo sutarta anksčiau.

Iš finansų ministro posto atsistatydinęs socialdemokratas Algirdas Butkevičius pareiškė, jog verslo mokestis nuo apyvartos gali būti pripažintas prieštaraujančius Europos Sąjungos teisei. Seimas po pateikimo jau yra pritaręs Vyriausybės pateiktoms mokesčių įstatymų pataisoms, kuriomis numatoma mažinti gyventojų pajamų mokestį visiems vienodai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją