Beveik šešių hektarų plote išdygs dvidešimties aukštų viešbutis, bus restoranas. Numatytas devynaukštis biuro pastatas, prekybos centras ir kelios prabangios parduotuvės, 500 vietų konferencijų salės su naujausia įranga. Teritorijoje galės stovėti apie 1300 automobilių. Prireikus bus galima įrengti ir požeminius garažus.

Dėl to tektų visiškai sunaikinti sklype esantį ežerėlį. Detaliajame plane kol kas siūloma ežerėlio plotą sumažinti. Dalis naujų statinių išdygs dabar esančio vandens telkinio vietoje. Dubysos gatvės dalis bus rekonstruota į keturių eismo juostų gatvę. Nuo pietų pusės į pramogų ir prekybos kompleksą iš rekonstruoto Šilutės plento bus įvažiuojama estakada.

Meras Rimantas Taraškevičius sakė, kad reikia skubiai apsispręsti, kaip rekonstruoti Baltijos prospekto ir Šilutės plento sankirtos žiedą, kad naujasis kompleksas neapsunkintų eismo sąlygų. Žiedo rekonstrukcijos reikia ir besiplečiančiam uostui.

Naujojo pramogų ir prekybos komplekso pavadinimas bus siejamas su jūra. Jo parduotuvėse bus galima įsigyti visko, kas reikalinga žvejui ar mėgstančiam brangias vandens pramogas. Numatoma prekiauti vandens motociklais. Parduotuvėse bus galima įsigyti ir žvejybos tinklų. Bus specializuotų prekybos žuvimi skyrių. Restorane daugiausia gamins žuvies patiekalus.

Vakar savivaldybės Teritorijų planavimo komitetas pritarė būsimo komplekso sklypo detaliajam planui. Tačiau dar suabejojo dėl Šilutės plento dalinės rekonstrukcijos. Ieškojo variantų įvažiavimui į kompleksą per Šilutės plentą nuo pietų pusės.

Ambicingą projektą įgyvendins „Pajūrio investicijų grupė“. Teritorijos detalųjį planą rengia bendrovė „Vakarų projektai“.