Dar 2011 m. Pakruojo dvare vyko pirmasis Lietuvos paršelių bėgimo čempionatas, jo laimėtojas, paršelis Švyturys, įėjo į naująją dvaro istoriją. Nuo to karto paršelių čempionatai ar lenktynės dvare buvo rengiami reguliariai, o dvaro ūkyje gyvenantys paršeliai buvo tapę dvaro pramogautojų, vaikų numylėtiniais.

Savaitgaliais dvare vykstančiose Gyvojo muziejaus programose dalyvaujantys svečiai kartu su baronu, dvariškiais ir visa dvaro gyventojų palyda būtinai lankosi dvaro ūkio dalyje, kur ir vyksta paršelių lenktynės. Norintys, ypač vaikai, paršelių aptvare ragina ir veja paršelius, kad paaiškėtų greičiausias.

„Paršelių lenktynės sukelia daug teigiamų emocijų dvaro svečiams,“ sako Gyvojo muziejaus programose dalyvius lydintis baronas.

„Apgailestaujame, kad esame priversti jas sustabdyti, tačiau kviečiu dalyvauti kitose Gyvojo muziejaus pramogose, kuriose, be viso kito, pažindiname su dvaro ūkiu ir jo gyventojais: vyksta vištų lesinimo, ožkelės melžimo pamokos, pieno gardžiavimas, jodinėjimas arkliais, aptiekoriaus sodo lankymas, kitos atrakcijos“, – kviečia baronas.

Pakruojo dvaras – didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, 26 pastatų ansamblis. Čia kiekvieną rudens savaitgalį vyksta Gyvojo muziejaus programos, kuriose atkuriamas 19 a. pb. – 20 a. pr. dvaro gyvenimas.

Apsilankantys svečiai tampa praeities dvaro gyventojais, iškalbingoje ir kūrybingoje atmosferoje išgyvenantys dvariškus užsiėmimus. Tapti dvaro gyventojais lankytojai kviečiami kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį nuo 12 iki 18 valandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)