Lyginant su pernai KOMAA skelbtais reitingais pirmasis trejetas pasikeitė - stabiliai pirmauti liko tik DDB. Praėjusiais metais antrąją ir trečiąją vietą tarp reitinguojamų agentūrų užėmė "TBWA Videvita", šiais metais aplenkta kitų ir smuktelėjusi į ketvirtąją vietą, ir "Lukrecija BBDO", kuri išstojo iš KOMAA ir todėl nebuvo reitinguojama.

"DDB Vilnius" turi didžiausią darbuotojų skaičių - 29, bendra jos apyvarta pernai sudarė 10,04 mln. litų. Tarp agentūros klientų - "Omnitel", "Hansabankas", "Lietuvos draudimas", "Lietuvos telekomas".

"Euro RSCG MIA" turi 19 darbuotojų ir pernai pasiekė 8,64 mln. litų apyvartą. Agentūra, palyginti su praėjusiais metais, reitingų lentelėje sparčiausiai šoktelėjo aukštyn - iš septintos į antrą vietą. Stambiausi agentūros klientai - Lietuvos socialdemokratų partija, "Švyturys-Utenos alus", "Neste Lietuva", "Klaipėdos baldų prekyba", "Wrigley Scandinavia" ir kiti.

"Y&R | Garage 4x4", pasislinkusioje iš ketvirtos į trečią vietą, dirba 25 žmonės. Jie kuria reklamas "Tele 2", "Philip Morris Baltics", "Kalnapilio-Tauro Grupei", "Sampo" bankui, "Kraft Foods Lietuva" ir kitoms bendrovėms. Bendrovės pajamos pernai sudarė 8,4 mln. litų.

Po šių trijų reitingų viršūnėse esančių agentūrų eina "TBWA Videvita", iš kūrybinės veiklos gavusi 2,7 mln. litų (bendra apyvarta - 10,08 mln. litų), "Lowe age" - 2,2 mln. litų (bendra apyvarta - 5,6 mln. litų), VRS - 2,09 mln. litų (bendros pajamos - 4,7 mln. litų) ir "Adell Saatchi & Saatchi" - 1,9 mln. litų (bendra apyvarta - 6,6 mln. litų).

Reitingas, pasak asociacijos, skaičiuojamas trečius metus vadovaujantis pasauline praktika. Reitinguose taip pat nurodomas reklamos agentūros darbuotojų skaičius, didžiausi klientai ir agentūros tipas pagal teikiamas paslaugas.

Duomenų KOMAA nepateikė "Leo Burnett Vilnius", "Carat BMS" ir "Starcom" agentūros. KOMAA vienija 21 reklamos ir žiniasklaidos agentūrą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją