"Ir vėl mes po dvejų metų pradėsime diskutuoti apie mokesčių reformą arba apie kardinalų biudžeto išlaidų mažinimą. Reikia pagalvoti, ar apskritai reikia priimti kokius nors laikinuosius įstatymus. Gal geriau priimti tokius įstatymus, prie kurių nereikės grįžti nors trejus ketverius metus", - kalbėjo A. Butkevičius, Seime susitikęs su Tėvynės sąjungos frakcijos nariais.

Jis sakė, kad įvesti laikinąjį mokestį buvo nuspręsta po to, kai koalicijai atmetus kitus Finansų ministerijos konvergencijos programoje pasiūlytus mokesčius biudžeto projekte atsirado "skylė".

"Šitas sprendimas buvo priimtas dėl to, kad mes papuolėme į aklavietę. Jei iš pradžių būtų pritarta, pavyzdžiui, transporto naudotojų mokesčiui, nekilnojamojo turto mokesčio įvedimui turtingiems asmenims, tai mes nebūtume prie šito varianto atėję. Bet mes bėgant laikui nebeturėjome kada bediskutuot, turėjome priimti sprendimus", - mokesčio reformos užkulisius praskleidė A. Butkevičius.

Planuojama, kad "skyles" valstybės finansuose laikinasis verslo mokestis užkimš 2006-2007 metais, jis bus analogiškas šįmet naikinamam kelių mokesčiui. Jo kasmet planuojama surinkti iki 500 mln. litų.

Šis mokestis turėtų finansuoti valdančiosios koalicijos suplanuotą mokesčių reformą, kurios metu gyventojų pajamų mokestis 2006 metų viduryje mažės nuo 33 proc. iki 27 proc., o 2008 metų pradžioje - iki 24 procentų. Taip pat numatyta nuo 2006 metų apmokestinti fizinių asmenų nekilnojamąjį turtą, naudojamą komercijos tikslais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją