Jos visada kainavo 14,99 Lt. Tiesa, joms per išpardavimą šiais metais buvo pritaikyta nuolaida, ir jos kainavo 9,99 Lt. Tačiau įvyko stebuklas, IKEA Lietuvoje prekybininkai turi trumpą atmintį.

Šiuo metu, kai siūloma įsigyti daugumą senesnių prekių „nauja žema kaina“, jie staiga pateikia, jog šios pagalvėlės sena kaina buvo NET 19,99 Lt (tokios kainos, kiek žinau, niekada nėra buvę), o „nauja žema kaina“ yra 14,99 Lt. Štai kaip senu geru patikrintu būdu padaromos „naujos žemos kainos“. Manyčiau, susimovė, juk šių pagalvių visur ir visada pridėliota, kainos išryškintos, kodėl toks akivaizdus melas? Ir tai, mano manymu, ne vienintelis pavyzdys šioje parduotuvėje.

Pridedu dvi tos pačios pagalvės puslapio foto (pirmoji iš 2014-06-11, o antroji iš 2014 rugsėjo). Pirmoje matosi, jog pagalvė kainavo 14,99 Lt originaliai, o šį rudenį jie paskelbė, kad 14,99 Lt yra „nauja žema kaina“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Situacią DELFI pakomentavo IKEA parduotuvės vadovas Marius Martinaitis:

„Norime padėkoti DELFI skaitytojai ir pastabiai mūsų interneto svetainės lankytojai už atsiųstą pastabą dėl kainų komunikacijos neatitikimo. Mes, IKEA, ypatingą dėmesį skiriame sąžiningai prekybai, todėl kiek galėdami stengiamės reaguoti į bet kokius nesklandumus parduotuvėje ir interneto svetainėje. Ką tik išleidome 2015 metų katalogą, kuriame sumažintas kainas pažymėjome atitinkamu ženklu – „Nauja žemesnė kaina“. Šiuo ženklu taip pat žymime prekes IKEA interneto svetainėje – joje per klaidą ir atsirado netiksli informacija apie skaitytojos minimos pagalvėlės kainą (19,99 Lt).

Parduotuvėje ji kainuoja 14,99 Lt. Šios ir kitų prekių kainų komunikacija parduotuvėje yra sąžininga ir teisinga, todėl visi mūsų pirkėjai gali apsipirkti be rūpesčių. Dabar pakartotinai tikriname, ar interneto svetainėje www.IKEA.lt nėra daugiau panašių neatitikimų.“