Šios kruopos tinka įvairiems patiekalams gaminti ir yra greitai paruošiamos, todėl sparčiai įsitvirtina lietuvių virtuvėse.

„Vienas didžiausių šių kruopų privalumų yra jų universalumas – jas galima naudoti tiek kaip garnyrą, tiek ruošiant plovus, salotas ar net saldžias košes“, – sako „Rimi Lietuva“ kulinarijos vedėja Elena Sereičikienė ir pateikia 3 skirtingų ir paprastai paruošiamų patiekalų su „Bulgur“ kruopomis receptus, kurie padės įnešti įvairovės ir naujų atspalvių į kasdienę maisto ruošą.

„Bulgur“ su daržovėmis

Reikės:

250 ml nuplautų „Bulgur“ kruopų
2 svogūnų
1 paprikos
1 šaukšto natūralaus pomidorų padažo
2 bulvių
Druskos

Paimkite platų ir negilų puodą. Supjaustykite du svogūnus, vieną papriką ir viską pakepinkite alyvuogių aliejuje. Įdėkite šaukštą pomidorų padažo ir išmaišykite. Kubeliais supjaustykite dvi bulves ir sudėkite į puodą su kepamomis daržovėmis.

Viską sumaišykite mediniu šaukštu ir pakepkite dar 5 minutes. Po to įpilkite 250 ml verdančio vandens. Kol bulvės dar neišvirė, įberkite 250 ml nuplautų „Bulgur“ kruopų, šaukštelį druskos ir virkite ant mažesnės ugnies, kol vanduo išgaruos. Jam išgaravus, palaukite dar 5 minutes, kol kruopos išbrinks ir taps purios.

Nicos salotos su „Bulgur“ kruopomis

Reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1/2 šaukšto Dižono garstyčių
1 šaukšto raudonojo vyno acto
1 šaukšto šviežiai spaustų citrinų sulčių
2/3 puodelių virtų „Bulgur“ kruopų
1/2 puodelio šparaginių pupelių
6 slyvinių pomidorų
3 supjaustytų juodųjų alyvuogių
1 šaukšto pjaustyto raudonojo svogūno
Tuno aliejuje
Petražolių
Pipirų

Mažame indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, Dižono garstyčias, vyno actą, citrinų sultis ir žiupsnelį pipirų. Šį padažą užpilkite ant išvirtų „Bulgur“ kruopų. Tuomet įdėkite šparagines pupeles, perpus perpjautus pomidorus, supjaustytas alyvuoges, raudonąjį svogūną ir iš aliejaus išimtą tuną. Salotas apibarstykite petražolėmis.

„Bulgur“ košė su bananais ir cinamonu

Reikės:

1/2 puodelio „Bulgur“ kruopų
1/4 puodelio graikiško jogurto
1 šaukšto medaus
1 šaukšto kapotų graikinių riešutų
1 šaukšto rudojo cukraus
1/3 puodelio pjaustytų bananų
Cinamono

Mažame indelyje sumaišykite jogurtą, medų ir cinamoną. Į išvirtas „Bulgur“ kruopas įmaišykite riešutus ir rudąjį cukrų, ant viršaus uždėkite bananų skilteles. Jogurto mišinį uždėkite ant paruoštos „Bulgur“ košės. Pagal skonį dar galite košę pagardinti papildomu žiupsneliu cinamono.