Taip, tai nėra gražu iš vairuotojų pusės, bet tiesiog nėra ir sąlygų kitaip automobilius statytis. Mes savo kiemu turime dalintis su dar dviejų daugiabučių namų gyventojais ir svečiais. Vieno daugiabučio namo gyventojai užima jų pačių bei bene pusę mūsų kiemo savo automobiliais, kito daugiabučio gyventojai yra studentai, kuriems nors ir nepriklauso stovėti mūsų vietose, jie tai daro be sąžinės jausmo ar pagarbos kitiems.

Pareigūnai informavo, kad neva bus galima įsigyti leidimus statyti ir laikyti mūsų namo gyventojams automobilius savo namo aikštelėje. Namas neturi nei bendrijos, nei atstovo, kuris galėtų tuo pasirūpinti. Todėl norėjau pasidalinti šia opia problema su kitais kauniečiais ir sulaukti bent kokių patarimų ar pačios miesto valdžios atsižvelgimo į šią situaciją.

Nuoširdžiai būsime dėkingi, jeigu bent būsime išgirsti. Prisipažinsiu – aš ir pats nesu šventas vairuotojas. Jau dešimt metų statydavau savo automobilį toje pačioje vietoje ant žalios vejos. Per visus tuos metus nebuvo niekada jokių problemų. Gal gyventojai pradėjo pykti ant kitų, o gal šiaip patiems savo kieme vietos nebeužtenka, bet skriausti mus yra negražu.

Nemanau, kad miestas ar kiemas turi reikšmės. Ši problema yra paplitusi tarp mūsų visų – neturime nei kur savo šeimos automobilio pasistatyti, kad iš ryto rastume visus langus savo vietose ar magnetolą, kuri pakelia nuotaiką pakeliui į darbą, nei tarpusavio pagarbos jausmo.

Tad mieli vairuotojai, neburnokit, kai jums „užkišo“ ar nepraleido – pradėkite nuo savęs...

P.S.: pareigūnus iškvietė visai kito namo gyventoja

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Kera:

Automobilių stovėjimo vietų problema prie Kauno misto daugiabučių namų yra itin aktuali, ypatingai Dainavos mikrorajone.

Norėdami spręsti šią problemą gyventojai (bendrija ar tiesiog bendrasavininkai) visų pirma turi pasirengti sklypo detalųjį planą. Tik pasitvirtinę namui priskirto sklypo ribas ir įgiję teisę disponuoti minėtu sklypu, gyventojai gali imtis priemonių riboti kitų vairuotojų patekimą į savo namo teritoriją.

Šiuo metu Jūsų minimoje situacijoje nei vieno iš greta stovinčių namų sklypas nėra suformuotas, todėl visi gyventojai turi vienodas teises statyti automobilius aikštelėse. Parengtas namo sklypo detalusis planas atsakys ir į klausimą, ar įmanoma minėto namo kiemą pertvarkyti įrengiant daugiau automobilių stovėjimo vietų.