Daugeliui atrodo, kad šį produktą galima tik užpilti karštu vandeniu ir, palaukus kol išbrinks, valgyti. Pasaulis jau seniai atrado ir mėgaujasi ne tik taip paruoštais makaronais, bet ir „ramen burgeriu“ (angl. suvožtinis iš greitai paruošiamų makaronų), vištienos sriuba ar pikantiškomis apelsinų ir greitai paruošiamų makaronų salotomis ar pica. Tad pateikiame 6 skirtingus receptus iš greitai paruošiamų makaronų.

Amerikiečiai pakvaišo dėl „ramen burgerių“

Dar visai nesenai greitai paruošiamų makaronų ir mėsainio sugretinimas amerikiečiams būtų skambėjęs kaip nevykęs juokelis. Situacija pasikeitė, kai praėjusią vasarą Keizo Shimamoto niujorkiečiams pristatė „ramen burgerį“ - sultingos mėsos gabalėlį, įterptą tarp dviejų greitai paruošiamų makaronų bandelių.

Japonų kilmės amerikietis Keizo praleido savo vaikystę kursuodamas tarp Tokijo ir gimtojo Los Andželo. Jausdamas sentimentus Japonijai ir šios šalies maisto kultūrai, vyras sukūrė greitai paruošiamų makaronų tinklaraštį „Go Ramen“ ir apkeliavo visą Kaliforniją bei Las Vegą, išbandydamas naujus greitai paruošiamų makaronų skonius.

Kitas jo žingsnis buvo kelionė į Japoniją, kur Keizo per 28 dienas aplankė 21 skirtingą miestą ir paragavo 55 skirtingas greitai paruošiamų makaronų rūšis. Apsistojęs šioje šalyje ilgesniam laikui, jis dirbo trijose greitai paruošiamų makaronų parduotuvėse. Vienoje iš jų, Bossanova, vyras pamatė pirminę „ramen burgerio“ idėją. Ji įgavo pagreitį, kuomet Keizo prisidėjo prie filmo „Ramen dreams“ kūrimo ir tokiu būdu praplėtė pažinčių ratą.

Įgijęs patirties ir žinių, į Ameriką vyras grįžo jau turėdamas viziją, kaip Japonijoje gimusią idėją, pritaikyti Amerikos rinkai. Vos po trijų savaičių, daugiau nei 300 žmonių minia būriavosi laukdami galimybės paragauti „ramen burgerius“. Klientai tuoj pat išgraibstė 150 vienetų mėsainių, kainuojančių po 8 dolerius.

K. Shimamoto neabejojo savo sėkme apibūdindamas šio patiekalo skonį vienu sakiniu: „Kokybiškos mėsos gabalėlio sultys ir pagal specialų receptą paruošas padažas įsisiurbia į greitai paruošiamus makaronus taip sukuriant asociaciją su greitai paruošiamų sriubų skoniu”.

„Ramen burgerio“ populiarumas augo žaibišku greičiu, netrukus receptas buvo pristatytas populiarioje amerikiečių rytinėje pokalbių laidoje „Good Morning America“. Iš Azijos kilusi idėja Europoje kol kas yra nauja ir neatrasta, kol kas didžiausią susidomėjimą ja rodo Skandinavijos šalyse gyvenantys žmonės.

Greitai paruošiamų makaronų sriuba su vištienos ir daržovių gabalėliais

„Ramen burgeris“ tai tik vienas patiekalas, kurį galima pagaminti iš greitai paruošiamų makaronų. Kitas, nemažiau populiarus, yra sriuba su vištiena ir greitai paruošiamais makaronais. Norint pagaminti šį Azijos šalyse ypač populiarų patiekalą greitai paruošiamus makaronus reikia ne užpilti karštu vandeniu, bet pavirti vandenyje.

Patartina į puodą pridėti jau išvirtos vištienos, kopūstų, morkų. Tokią sriubą pakanka pavirti vos 3 min. ir patiekalas jau paruoštas. Pagardinti tokią sriubą galima imbieru arba sojos padažu.

Rytietiškos salotos su mandarinais

Ar teko kada pasigaminti rytietiškas mandarinų ir greitai paruošiamų makaronų salotas? Jei dar ne, tai atminkite, kad greitai paruošiami makaronai yra išverdami garuose ir apkepami aliejuje, tad juos galima valgyti vos praplėšus pakelį, nes pastarieji jau yra termiškai apdoroti.

Tokius nevirtus makaronus sutraiškykite ir suberkite į indą, tada pridėkite supjaustyto saliero, svogūno gabalėlių, juos apliekite aliejaus ir acto padažu. Nepamirškite į salotas dar įdėti saldžių migdolų ir mandarinų skiltelių.

Greitai paruošiamų makaronų ir vištienos salotos

Kitoks salotų variantas iš greitai paruošiamų makaronų gaunamas gaminant juos su vištiena. Sutraiškykite iš pakelio išimtus greitai paruošiamus makaronus, pridėkite migdolų, sezamo sėklų pakepintos vištienos gabalėlių, suplėšykite salotų lapų, įpjaustykite svogūno laiškų. Galite įdėti saliero gabalėlių ar grybų. Šlakelį sezamų aliejaus, raudonojo vyno acto, žiupsnelį cukraus ir sojos padažo sumaišykite, kad gautumėte pikantišką salotų užpilą.

Pica iš greitai paruošiamų makaronų

Jums gali būti kiek netikėta, bet iš šio produkto galima pagaminti traškią picą. Tereikia greitai paruošiamus makaronus užpilti karštu vandeniu, kad kiek suminkštėtų, tada pakepinti keptuvėje užpylus alyvuogių aliejaus. Maišyti nereikia, svarbu, kad apačia kiek sukietėtų ir susiformuotų picos pagrindas.

Tada belieka ant tokio pado dėti sūrio, kumpio, grybų, vištienos ir kitokių ingredientų pagal skonį. Tokią picą patartina pašauti į įkaitintą orkaitę 20 min. ir galima jau mėgautis netradicine pica iš greitai paruošiamų makaronų.

O kas užkandžiams?

Jei ieškote gardaus užkandžio, greitai paruošiami makaronai taip pat gali būti puikia išeitimi. Galite juos valgyti vienus vos tik atsiplėšę pakelį ir sulaužę briketą į smulkesnius kąsnio dydžio gabalėlius. Norėdami įdomesnio skonio, sulaužytus gabalėlius trumpai pakepinkite svieste, pašlakstydami Worčesterio padažu. Tada juos sudėkite į orkaitę ir neaukštoje temperatūroje kiek padžiovinkite.

Senovėje lietuviai sakydavo, kad kol yra lašinių ir duonos – badas negresia. Šiuolaikiniams žmonėms, turintiems po ranka greitai paruošiamų makaronų, ne tik, kad badas negresia, bet ir fantazija patiekalų įvairovei išlaisvinama.

RAMEN BURGERIO receptas

3 mėsainiams reikės:

2 pakuočių greitai paruošiamų makaronų be konservantų „Dorea“
5 didelių kiaušinių
Druskos ir maltų pipirų pagal skonį
350 g liesos maltos jautienos
1 šaukšto sojos padažo
1 arbatinio šaukštelio sezamų aliejaus
3 šaukštai augalinio aliejaus
3 gabalėliai amerikietiško sūrio
¼ puodelio kečupo
2 arbatiniai šaukšteliai čili-česnakinio padažo (puikiai tinka Sriracha)
1 ½ puodelio gražgarsčių

Paruošimas:

1. Į puodą su vandeniu sudėkite greitai paruošiamus makaronus. Užvirinkite, retkarčiais pamaišydami makaronus virkite juos, kol suminkštės, apie 3 min. Nusausinkite. Leiskite makaronams šiek tiek atvėsti.

2. Įmuškite į dubenį du kiaušinius. Pagardinkite juos druska ir pipirais. Sudėkite greitai paruošiamus makaronus ir tolygiai išmaišykite. Padalinkite makaronus į šešis mėsainio dydžio gabalėlius. Atskirkite gabalėlius, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, apytiksliai 20 minučių.

3. Dubenyje sumaišykite jautieną su sojų padažu ir sezamu aliejumi. Padalinkite gautą masę į tris lygias dalis ir suformuokite mėsainių paplotėlius.

4. Įkaitinkite didelėje keptuvėje 1 šaukštą augalinio aliejaus virš vidutinės-didelės ugnies. Atsargiai sudėkite greitai paruošiamų makaronų gabalėlius, siekdami, kad jie neprarastų savo formos.

5. Kepkite kiekvieną bandelę, neliečiant jų apie 3 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Apverskite ir pakepkite dar apie 3-5 minutes. Makaronų bandelės iš vienos pusės turi būti traškios, o iš kitos truputį minkštesnės. Sudėkite bandeles į lėkštę su traškiąja puse viršuje.

6. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus. Kepkite jautienos gabalėlius, kol jie pasidarys švelniai rožiniai viduryje, apie 3-5 minutes kiekvieną pusę. Specialus termometras turėtų rodyti apie 60 oC laipsnių. Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po gabalėlį amerikietiško sūrio ir pakepkite apie minutę, kol jis išsilydys.

7. Sumaišykite dubenyje kečupą su čili-česnakiniu padažu. Užpilkite masę ant kiekvienos makaronų bandelės traškiosios pusės. Padalinkite gražgarstes į tris lygias dalis, padenkite bandeles ir uždėkite jautienos gabalėlius.

8. Arbatinį šaukštelį aliejaus pakaitinkite nedidelėje keptuvėje ir įmuškite tris likusius kiaušinius, įpilant daugiau aliejaus, jei reikia. Kepkite iš abiejų pusių , kol tryniai bus beveik iškepę, maždaug po minutę kiekvienai pusei. Uždėkite kiaušinius ant jautienos paplotėlių ir uždenkite likusiomis makaronų bandelėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)