Pirmas mitas: vitaminai ir mineralai visiškai kompensuoja tai, ko trūksta laikantis itin griežtos dietos

Tad kas gi geriau – gauti visas organizmui būtinas maistines medžiagas valgio metu ar laikytis griežtos dietos ir atskirai vartoti įvairius papildus? Niekam neturėtų kilti abejonių, kad kur kas naudingesni yra vitaminai ir mineralai, esantys maisto produktuose. Taip yra todėl, kad gaminant maisto papildus prarandamas didelis kiekis kitų svarbių maistinių medžiagų.

Antras mitas: kofeino turintys gėrimai sukelia dehidrataciją

Jau ilgus metus mums bandoma įdiegti, kad kofeinas pasižymi diuretiko savybėmis, stiprina šlapimo šalinimą, todėl jo turinčius gėrimus vertėtų išbraukti iš sveikos mitybos sistemos. Tačiau mokslinio tyrimo išvadose, kurios buvo publikuotos autoritetingame mokslo žurnale „The International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism“ teigiama, kad tarp kofeino turinčių gėrimų ir skysčių šalinimo nėra jokio ryšio.

Trečias mitas: pusryčių atsisakymas leis jums atsikratyti svorio

Kuo dažniau atsisakote pusryčių, tuo nesveikesnius maisto produktus renkatės vėliau, sėdę prie pietų ar vakarienės stalo. Ypatingai svarbu nepraleisti pusryčių prieš einant į sporto salę, nes tik taip išsaugosite būtiną energijos užtaisą. Savaime suprantama, persivalgyti iš pat ryto nereikia, tačiau kokie nors lengvi produktai ar daržovių ir vaisių kokteiliai idealiai tiks.

Ketvirtas mitas: angliavandenių dieta verčia mus storėti

Iš tikrųjų žmonės papildomus kilogramus užsiaugina tada, kai vartoja pernelyg daug kalorijų. Ir visiškai nesvarbu, kokių būtent produktų – baltymų, angliavandenių ar riebalų.

Penktas mitas: vaisių sultys ne mažiau vertingos už pačius vaisius

Gerti vaisių sultis gal ir maloniau nei valgyti tam tikrus vaisius, tačiau vaisių sultyse nėra kai kurių pagrindinių maistinių medžiagų. Konkrečiai, jose nėra skaidulų, kurių gausu pačiuose vaisiuose. Įprastų vaisių valgymas stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje kur kas veiksmingiau nei vaisių sulčių gėrimas.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją