Nors aktyvistai jau lenkia pirštus skaičiuodami simbolius ir kalba apie jų šalinimą, paveldosaugininkai ir istorikai tokių iniciatyvų nepalaiko, įsiplieskusią diskusiją vertina atsargiai - rašo dienraštis „Klaipėda“.

Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška aiškino, jog saugomų sovietmečio objektų yra labai nedaug - klaipėdietiškus galima suskaičiuoti ant rankų pirštų, todėl jų reikalingumu abejoti nevertėtų.

„Istorinis perimamumas turi būti. Ir tie ženklai, jeigu tik visuomenėje nekelia konfliktų, galėtų būti“, - nukirto V. Juška.

Siekiant atsikratyti absoliučiai visų senosios ideologijos ženklų, reikėtų iš Klaipėdos išgyvendinti K. Donelaičio ir Herkaus Manto paminklus, statytus dar sovietmečiu ir gavus tuometės valdžios pritarimą.

Lietuvos istorijos instituto vyresnysis darbuotojas dr. Vasilijus Safronovas, nagrinėjęs senosios ideologijos ženklus, pabrėžė, kad, „nuosekliai laikantis šios logikos reikėtų visai nugriauti Biržos tiltą ir atstatyti jį į buvusią padėtį, išmontuoti Atgimimo aikštę, nugriauti visus sovietmečio pastatus. Faktiškai visa šiuolaikinė Klaipėda yra tokia“, - pečiais dėl keliamo šurmulio traukė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (535)