Visi festivalio dalyviai – jauni mados kūrėjai. O kas, jei nei jauna, maištaujanti siela trokšta naujovių ir išnaudoja visą savo kūrybinį potencialą kilniam tikslui – būti pastebėtam!

Karjeros pradžią kiekvienas pradedame iš nuošalės, kuri visada turi didelį šansą tapti didesniu ar mažesniu mados centru. “Mados provincija” – tai šansas kilti, siekti tobulumo, kuriam, kaip žinia ribų nėra...“

Pagrindinis renginys - mados kūrėjų konkursas vyks gegužės 7 d. 20 val. Trakų Vokės III dvare (Trakų Vokė, Žalioji al. 2 a.)

Festivalio dalyviai:

Aistė Baranauskienė (Vilnius)
Anne Koreuber (Berlynas, Vokietija)
Baiba Berzina-Skrivere (Ryga, Latvija)

Dalia Atkočiūnaitė (Vilnius)
Dovilė Mažeikaitė Aukščiūnienė (Vilnius)
Eglė Žiemytė (Vilnius)
Inga Gutaravičienė (Kaunas)
Inga Solominaitė (Kaunas)
Kristine Veinberga (Ryga, Latvija)
Magda Vachunova (Zlin, Čekija)

Rasa Matukonienė (Vilnius)
Vaida Januškaitė (Vilnius)
Viktorija Jakučinskaitė (Vilnius)
Vilius Venckevičius (Vilnius) .

Festivalio organizatorių teigimu, “norėjosi, kad festivalis vyktų netradicinėje erdvėje tam, kad žmogus, sąmoningai ateitų, nes reikia prisiruošti iškylai į gamtą, į Trakų Vokę.... o ne klube, kaip įprasta, kur žmonės susirenka paūžti ir mada lieka kaip ir antrame plane“.

Mados fotografija

„Galerijoje "Senamiesčio dominija"( Šv. Stepono g. 5, Vilnius) gegužės 6-21 d. 19 val. pristatoma paroda pristatys ne tik Mados provincijos festivalį bei jo dalyvius, tačiau ir ankstyvąsias žymiausių Lietuvos mados kūrėjų kūrybinio gyvenimo akimirkas. Seniai užsimiršę įvykiai, dar jauni dabar visiems pažįstami veidai, nupūtus nuo eksponuojamų fotografijų dulkes, dvelkia lengva nostalgija bei primena apie jaunatvišką įkarštį, kurį šiuo metu spinduliuoja jau kita karta jaunųjų. Juos pristatys kita fotografijų parodos linija: fotografė Lina Taukačikienė (studija „FOTOS“) originaliai pristatys kiekvieną festivalio dalyvį, mėgindama perteikti kiekvieno iš jų koncepciją, stilių bei nuotaikas. Tad parodos lankytojai galės stebėti šią parodą kaip absoliučiai užbaigtą, o panorėję, ir kaip tęstinį projektą – apsilankę pagrindiniame festivalio renginyje, išvysti pilnas dizainerių kolekcijas.“

Filmo "Provence de la mode/Lituanie" premjera-peržiūra (rež. Rokas Klimavičius)

Gegužės 8 d. 22.00 val. "FOTOS" galerijoje, (Paupio g. 16, Vilnius) vyks oficialus “Mados provincijos” festivalio uždarymas. Jis skirsis nuo įprastinių after-party ypatingu dėmesingumu svečiams. “Norime, jog šis paskutinis vakaras netaptų tik pasiplepėjimais prie taurės vyno ar šokių vakarėliu”,- sako renginio organizatoriai “Kultūros industrija”. Be rengiamų garsinių bei vaizdinių staigmenėlių, vyks filmo "Provence de la mode/Lituanie" premjera-peržiūra. Tai – akimirkos iš ką tik vykusio mados renginio, leisiančios dar kartą pasinerti į šventinę atmosferą, pasigrožėti kolekcijomis iš šono.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją