Jų mama - visai nedidukė (kelių nesiekianti) kalytė, vardu Tibė, kuri į „Naminukų“ globą pateko iš vienos darbovietės teritorijos. Ne, ji tikrai nebuvo teritorijos sargė, tiesiog pradėjo ten lankytis, kai pajuto, jog žmonėms, kurie ją pakalbina vos kelis kartus per dieną (skubant į darbą ir grįžtant iš jo), ji rūpi daug labiau negu savo šeimininkui.

Šeimininkas, sužinojęs, jog Tibė netrukus turės mažylių, atšovė, kad jam nesvarbi nei ji, nei jos mažyliai, ir „davė leidimą“ daryti ką norim, nes jis daryti nesiruošia nieko. Nuostabioji smulkutė Tibė atkeliavo į globėjos Astos namus, kur visai netrukus pasaulį išvydo šie keturi gražuoliai - berniokas Pypsius (jau rado namus), Rona (juoda su šiek tiek baltos spalvos), Bifė (juoda su baltu) ir Ipė (ruda su smėlio spalvos pamarginimais).

Apie tėvuką žinių neturime, gyvūnų istorijose jie paprastai linkę dingti, pasislėpti (apie alimentus net nesvajokit), bet įtariame, kad jis buvo tikrai žavus! Šiuo metu nuostabiajai trijulei (patinėlis jau rado namus) maždaug 1,5 - 2 mėn., šunytės savarankiškai valgo, jau du kartus „nukirminuotos“, trumpaplaukės, švaručiukės, manome, kad augs nedidės, nes jų mamytė yra mažųjų veislių mišrūnė (iš tų vadinamųjų „stirnyčių“, primena nykštukinį pinčerį).

Jei susižavėjote Rona, Bife arba Ipe skambinkite jų globėjai Astai tel.nr. 8 614 69186 (Vilnius), nes jie jau dunda, griaudžia kaip nori į namus!